Sestdien tika atcelta Privatizācija aģentūras (PA) padomes ārkārtas sēde, kurā bija jāpārskata lēmums par PA valdes locekļu atalgojuma palielināšanu, informēja Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Evita Urpena.
Sēde nenotika, jo PA padomes priekšsēdētājs ekonomikas ministrs Jurijs Strods (TB/LNNK) nebija ievērojis sēdes sasaukšanas kārtību, ko nosaka padomes darbības reglaments.

Iespējams, jau nākamnedēļ tiks lemts par jaunas sēdes sasaukšanu.

PA padomē darbojas arī Askolds Kļaviņš (ZZS), Arilds Bethers (JL), Vladimirs Barinovs (SC), Ivars Forands, (TP), Imants Mantiņš (TB/LNNK), Krišjānis Peters (LPP/LC) un Eduards Žemaitis-Dzicevičs (PCTVL).

Strods bija uzdevis PA ģenerāldirektoram Arturam Grantam sasaukt PA padomes ārkārtas sēdi, lai atceltu 13.aprīlī pieņemto lēmumu par PA valdes locekļu algas palielināšanu un pārskatītu atalgojuma lielumu.

Pārskatīt lēmumu aicināja Ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP), norādot, ka valsts ir sākusi cīņu, lai pazeminātu inflāciju, un pašreizējos apstākļos nav pieņemami, ka vienā valsts institūcijā veikts tik liels atalgojuma palielinājums.

PA padome nolēma, ka valde par darbu pagājušajā gadā saņems prēmijas trīs mēnešalgu apjomā, kā arī tiks palielinātas valdes locekļu algas gandrīz par 1000 latu mēnesī.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!