2007. gada 19. aprīlī sācies līdz šim nepieredzēts projekts "Wall of the World". Projekta ietvaros paredzēts uzbūvēt 47 hektārus lielu parku, kurā atradīsies 272 granīta sienas, klātas ar granītā iegravētiem 65 miljoniem pasaules iedzīvotāju personas datiem.
Cilvēki no visas pasaules var reģistrēties savu datu iegravēšanai, apmeklējot
www.walloftheworld.org
. Katrs cilvēks reģistrējoties vienlaikus nobalso par Wall of the World kā astoto pasaules brīnumu. Tādā veidā 65 miljoni divdesmit pirmā gadsimta cilvēku kopīgiem spēkiem izveidos astoto pasaules brīnumu.

"Wall of the World" būtība ir vienot miljoniem pasaules iedzīvotāju kopīgam mērķim – astotā pasaules brīnuma izveidei. "Es ticu brīnumiem, jo esmu tos dzīvē pieredzējis. "Wall of the World", kad tas tiks uzcelts, būs īstens brīnums mums – 21. gadsimta cilvēkiem, mūsu bērniem un viņu bērniem!" tā komentē Latvijas Institūta vadītājs Ojārs Kalniņš.

Tiks uzbūvēts parks, kurā uz gandrīz trīssimts granīta sienām ar kopējo garumu 26 kilometri tiks iegravēti pasaules iedzīvotāju dati – vārds, uzvārds, dzimšanas dati un pilsēta. Cilvēki savu datu iegravēšanu var pieteikt mājas lapā www.walloftheworld.org, samaksājot simbolisku reģistrācijas maksu.

Par parka būvniecības vietu izraudzīta Eiropa, Latvija – izdevīgā ģeogrāfiskā novietojuma dēļ.

Projekta īstenotāji vēstī, ka parka fiziskā būvniecība sāksies uzreiz pēc tam, kad būs reģistrējušies 2 miljoni cilvēku. Līdz tam tiks veidots drošības depozīts būvniecības finansēšanai, vismaz pusi apgrozījuma novirzot uz uzkrāšanas depozītkontu, ko pārrauga Latvijas Sarkanais Krusts.

Latvijas Sarkanā Krusta prezidents Valdis Nagobads skaidro: "Sadarbības līgumā ar Sarkano Krustu ir paredzēts – ja 3 gadu laikā no reģistrēšanās sākšanās dienas (19. aprīlis) dalībai projektā nepiereģistrējas nepieciešamie 2 miljoni cilvēku, visa depozīta kontā uzkrātā nauda tiek ziedota Sarkanajam Krustam labdarības mērķiem. Savukārt, ja nepieciešamais cilvēku skaits piereģistrējas, tiek uzsākta Wall of the World būvniecība un, parka atklāšanas laikā, Sarkanais Krusts saņems ievērojamu labdarības mērķiem paredzētu ziedojumu," papildinot: "Mēs izlēmām sadarboties ar Wall of the World, jo šī projekta vērtības un mērķi ir atbilstoši Sarkanā Krusta pamatvērtībām, kā arī cilvēciski projekts ir tik unikāls un pēc tā realizēšanas tas būs nozīmīgs vēsturisks objekts". Tiek prognozēts, ka parka atklāšanu pieredzēsim pēc aptuveni 5-7 gadiem.

Ģirts Cēlājs, viens no projekta autoriem, komentē: "Kādēļ mums tas? Paskatieties, kas notiek mūsdienu "demokrātiskajā" pasaulē - tiek būvētas miljardus vērtas celtnes, domātas pasaules bagātākajiem, kur 99% cilvēces nekad kāju nespers jo nav miljonāra statusā, un tām tiek piedēvēts pasaules brīnuma statuss. Pietiek! Mūsu mērķis ir palīdzēt ikvienam cilvēkam pierādīt, ka mēs visi esam unikāli, jebkurš no mums var piedalīties brīnuma radīšanā, jebkurš var iemūžināt savu vārdu! Kurš tad vairs uzdrīkstēsies pasaules cilvēku sapņiem likt priekšā miljonāru spēļmantiņas?".

"Cilvēkam jāvar uzdrīkstēties, vēlēties sasniegt mērķus, kas agrāk likušies tikai sapņos iespējami. Lai vairāk šādu projektu un uzdrīkstēšanos! Wall of the World ir pozitīvs paraugs visai pasaulei, kā apvienot cilvēci cēlu mērķu sasniegšanai," pozitīvi par projektu atsaucas Banku augstskolas rektore, profesore Tatjana Volkova.

Wall of the World ir privātas sabiedrības projekts, kuru atbalsta un partneru statusā ir vairākas starptautiskas organizācijas un kompānijas, tajā skaitā Sarkanais Krusts, Sorainen Law Office, Mediaparks, u.c..

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!