Valsts iegūs bijušā BMW tirgotāja Germana Miluša un bijušā Jūrmalas mēra Jura Hlevicka (LPP) sievu īpašumus.
Tas kļuvis skaidrs piektdien, kad Zemgales apgabaltiesa publiskojusi pilno spriedumu Jūrmalas mēra vēlēšanu kukuļošanas krimināllietā.

Kā informēja prokurore Velta Zaļūksne, spriedumā teikts, ka Milušam un Hlevickim tiek konfiscēta visa viņiem piederošā manta, tostarp tā, kurai jau pirmstiesas izmeklēšanā bija uzlikts arests.

Jau ziņots, ka tiesa 23.martā Milušam un Hlevickim piemēroja piecu gadu cietumsodu ar mantas konfiskāciju. Abas minētās personas pirms kāda laika noslēdza laulību līgumus un daļu īpašumu pārrakstīja uz dzīvesbiedru vārda.

Zaļūksne jau iepriekš pastāstīja, ka krimināllietas izmeklēšanas laikā viņa bija uzlikusi arestu ne tikai apsūdzēto mantai, bet arī tai, kura pieder apsūdzēto laulātajām. Līdz ar to liegums rīkoties ar šo mantu ir gan zemesgrāmatā, gan citur.

Zaļūksne tiesai lūdza konfiscēt arī laulātajām piederošo mantu. Prokurore sacīja, ka valsts iegūs īpašumā arī divas Milušam piederošas jahtas un kapitāldaļas kādā uzņēmumā. Tās Milušs nebija pārrakstījis uz sievas vārda.

Jau ziņots, ka Milušs uz sprieduma pasludināšanu neieradās un patlaban viņš atrodas starptautiskajā meklēšanā.

Prokurore iepriekš pieļāva iespēju, ka Milušs varētu būt aizbēdzis. Sarunā ar Zaļūksne atzina, ka šādu notikumu pavērsienu viņa jau prognozējusi un par šādu Miluša rīcību nebrīnās.

Milušs uz 23.marta tiesu nebija ieradies. Miluša advokāts Osvalds Svilāns sacīja, ka viņa klientam esot palicis slikti un viņš esot kādā ārstniecības iestādē. Advokāts nezinot, kur tieši ārstējas Milušs.

Zemgales apgabaltiesa nolēma Jūrmalas mēra vēlēšanu kukuļošanas krimināllietā apsūdzētajiem Milušam un Hlevickim piemērot piecu gadu cietumsodu ar mantas konfiskāciju. Hlevickis tika apcietināts tiesas zālē un nogādāts Matīsa cietumā.

Trešajam lietā apsūdzētajam - partijas "Jaunais centrs" deputāta kandidātam Gvido Harijam Volbrugam - tiesa piemēroja trīs gadu brīvības atņemšanu nosacīti ar trīs gadu pārbaudes laiku.

Tiesa visiem apsūdzētajiem noteica tādu sodu, kādu bija lūgusi piemērot prokurore Zaļūksne. Tikai Volbrugam netika piespriesta prokurores prasītā mantas konfiskācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!