Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga pateicas visiem tiem Latvijas vēlētājiem, kuri aizgāja nodot savu parakstu, tādējādi izrādot atbalstu Valsts prezidentes iepriekš paustajām bažām par neadekvātiem grozījumiem divos ar valsts drošības sistēmu saistītos likumos, portālu "Delfi" informēja Prezidenta preses dienests.
Prezidente izsaka nožēlu, ka daudziem cilvēkiem, kuri vēlējās piedalīties parakstu vākšanā, bija jāpārvar grūtības, atrodot parakstu vākšanas vietu un piemērojoties to darba laikam. Ņemot vērā to, ka parakstu vākšanas laikā izskanēja pietiekami daudz sūdzību no pilsoņiem, V.Vīķe-Freiberga aicina katru, kam ir konkrēti iebildumi par iespējām parakstu vākšanas laikā īstenot Satversmē noteiktās pilsoņa tiesības, vērsties ar iesniegumu Tiesībsarga birojā.

Tāpat prezidente izsaka cerību, ka pilsoņu izrādītā nostāja parakstu vākšanā ļaus Ministru kabinetam un Saeimai izdarīt secinājumus par nepieciešamību uzturēt Satversmē paredzēto varu līdzsvaru, tajā skaitā ar valsts drošību saistītajos jautājumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!