Latvijas Antifašistiskās komitejas biedri plāno naktī uz 9.maiju dežurēt Uzvaras parkā pie pieminekļa Padomju Latvijas un Rīgas atbrīvotājiem no fašistiskajiem iebrucējiem, pastāstīja komitejas atbalstītājs, Jūrmalas domes deputāts Jānis Kuzins ("Dzimtene").
Dežurēt nolemts, lai "nepieļautu iespējamās provokācijas", norādīja Kuzins. "Mūsu rīcībā ienākusi informācija, ka pieminekli plānots apmētāt ar veciem pulksteņiem un pie tā nolikt dzelzs vainagus," sacīja Kuzins.

Plānots, ka dežūras sāksies 8.maija vakarā un ilgs līdz nākamās dienas rītam. Tajās piedalīsies 15 līdz 20 cilvēki, sacīja Kuzins.

Politiskā organizācija "Nacionālā spēka savienība" (NSS) 9.maijā nolikt ziedus Uzvaras parkā pie pieminekļa Padomju Latvijas un Rīgas atbrīvotājiem no nacistiskajiem iebrucējiem dosies laikā no plkst.9.30 līdz 10.15 pirms organizācijas "Harmonika" rīkotā pasākuma.

Sākotnēji NSS bija iecerējusi nolikt ziedus plkst.12. Pieteikumu domē iesniedza privātpersonas Māra Krūmiņa un Ināra Vilka, kuras ziedu nolikšanu rīkošot kopā ar NSS.

"9.maijs nav svētku diena, tas ir okupētājvalsts Krievijas noteikts datums, un tautā sauktais uzvaras piemineklis ir okupētājvalsts izveidota dzelzsbetona konstrukcija," sacīja Krūmiņa. Vilka norādīja, ka atbalstot gan NSS, gan "Visu Latvijai" rīkotos pasākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!