Lai gan Ceļu policijas netrafareto auto bija plānots izmantot slēptai pārkāpēju ķeršanai, numura zīmju saraksts kļuvis publiski pieejams. Tomēr Iekšlietu ministrija lielu kaitējumu numuru publiskošanā nesaskata, arī policijā norāda – tikai daļa no internetā izplatītajā sarakstā iekļautajām automašīnām patiešām ir policijas netrafarētās automašīnas, vēsta "Neatkarīgā Rīta Avīze".
Laikraksts norāda, ka sākumā vairākos Latvijas interneta portālos parādījās saraksts ar 49 automašīnu numuriem, kas, pēc saraksta autoru domām, ir visas šobrīd apritē esošās Ceļu policijas netrafaretās automašīnas, kuras domātas slepenai lielceļu huligānu ķeršanai. Sarakstā ir 49 Hyndai un Volvo markas auto numuri.

Valsts policijas Preses nodaļas vecākā inspektore Linda Neimane laikrakstam skaidro, ka izplatītais auto numuru saraksts tikai daļēji atbilst patiesībai.Lai noskaidrotu, kā auto numuru saraksts nokļuvis internetā, Ekonomikas policijas Kibernoziegumu nodaļa ir uzsākusi pārbaudi, kaut arī numuru zīmes neesot nekas slepens, jo arī iepriekš presei bija atļauts fotografēt netrafaretās automašīnas.

Arī Iekšlietu ministrijas Preses centra vadītāja Laura Karnīte laikrakstam norāda, ka Iekšlietu ministrija lielu kaitējumu numuru publiskošana nedarīs, jo "brīdī, kad pārkāpējs varēs saskatīt netrafaretā auto numuru, viņš jau sen būs piefiksēts".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!