Latvijas Izglītības darbinieku arodbiedrība apsver iespēju organizēt streiku, ja valdība, skatot nākamā gada budžetu, skolotājiem algu pieaugumu neparedzēs jau no nākamā gada sākuma. Pedagogi arī ir neizpratnē par Izglītības un zinātnes ministrijas vēlmi pārbaudīt skolotāju darba kvalitāti, šādam pētījumam tērējot lielas summas, bet nerisinot citus aktuālus jautājumus.
Latvijas Izglītības darbinieku arodbiedrības pārstāve Baiba Baškere ceturtdien LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja, ka problēma ir samilzusi un "pedagogi vairs neko negrib dzirdēt" par darba stundu skaitīšanu un visādām piemaksām, vienīgais, ko skolotāji vēlas, lai viņiem tiktu samaksātas prasītās algas, lai, ieejot mācību klasē, viņiem nebūtu jādomā par ikdienas problēmām.

Arodbiedrība prasa, lai valdība nākamā gada budžetā skolotājiem 60 latu lielo algu palielinājumu paredz nevis no 2008.gada 1.septembra, bet jau no nākamā gada sākuma.

"Ja budžetā netiks paredzēts šāds risinājums, mēs spriedīsim par dažādām akcijām. ...tas varētu būt arī streiks," sacīja Baškere.

Viņa norādīja, ka vispirms gan pedagogi vēlas sadarboties un mēģināt rast kopīgu viedokli ar valdību. Ja tas neizdošoties, tad tikšot lemts par turpmāko rīcību.

Baškere arī sacīja, ka atsevišķi skolotāji neizprot IzM rīcību, tērējot lielas summas pedagoga darba kvalitātes pētījumiem. Viņa norādīja, ka dažiem skolotājiem par to esot dusmas, jo šo naudu varēja lietderīgāk iztērēt.

Jau vēstīts, ka algu palielinājumu nākamgad prasa arī ārstu un medmāsu arodbiedrības. Tāpat mediķi prasa izmaksāt šogad ārstiem un medmāsām ieturētās summas, kas radušās, nepareizi aprēķinot algas, norāda Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!