Augusta pirmajā dekādē laika apstākļi uzlabosies, tomēr jau otrajā mēneša dekādē laiks kļūs vēsāks un lietaināks, prognozē sinoptiķi.
Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūras (LVĢMA) Meteoroloģisko prognožu nodaļas vadītāja Laura Kārkliņa informēja, ka mēneša vidējā gaisa temperatūra varētu būt tuvu normai vai grādu zem tās. Augusta vidējās temperatūras norma ir plus 15, plus 17 grādi.

Mēneša nokrišņi gaidāmi nedaudz lielāki nekā parasti. Nokrišņu norma augustā dažādos rajonos svārstās no 60 līdz 80 milimetriem, bet centrālajās un rietumu augstienēs - no 80 līdz 90 milimetriem.

Mēneša pirmajās desmit dienās laiks mazliet uzlabosies. Piektdien, 3.augustā, vēl līs Kurzemē, kur gaidāms arī pērkona negaiss. Sestdien, 4.augustā, īslaicīgs lietus gaidāms Zemgalē un Latgalē, tomēr gaisa temperatūra sasniegs plus 21, plus 25 grādus.

Svētdien, 5.augustā, īslaicīgi nokrišņi iespējami valsts dienvidaustrumos, tomēr temperatūra paaugstinās vēl par grādu vai diviem. Nākamnedēļ laiks uzlabosies vēl vairāk, tomēr gaidāms lēns un mēreni stiprs ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš.

Otrajā mēneša dekādē laika apstākļi atkal mainīsies - nokrišņi būs biežāki un temperatūra zemāka. Dienā gaisa temperatūra nesasniegs pat plus 20 grādus bet naktīs, debesīm skaidrojoties, tā var noslīdēt pat līdz plus 3, plus 8 grādiem.

Jūlija pēdējā dekāde Latvijā bija grādu vēsāka par normu. 30. un 31.jūlijā vidējā gaisa temperatūra noslīdēja trīs līdz četrus zem normas. Dekādes gaitā vissiltākās dienas bija 22., 24. un 27. jūlijā, kad gaiss sasila līdz plus 21, plus 26 grādiem, turpretī mēneša pēdējās divās dienās maksimālā gaisa temperatūra bija tikai plus 13, plus 19 grādi. Diennakts minimālā gaisa temperatūra lielākoties bija plus 10, plus 14 grādi, bet vietām dekādes sākumā un beigās noslīdēja līdz plus 6, plus 9 grādiem.

Dekādes nokrišņu daudzums Latvijā bija 240% no normas ar teritoriālajām svārstībām no 167%-170% Ainažos, Alūksnē un Saldū līdz 475% no normas Kolkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!