Lai atrisinātu garo rindu problēmu uz Latvijas un Krievijas robežas, nepieciešama abu valstu sadarbība, sestdien preses brīfingā Terehovā atzina Valsts prezidents Valdis Zatlers.
"Svarīgi, lai ne tikai mēs no savas puses, bet arī Krievija no savas vēlētos atrisināt šīs problēmas. To uzskatāmi apliecina aina, ka no mūsu puses ir gan ceļš, gan robežkontroles punkts, bet no Krievijas puses - aizaudzis ceļš un nekas netiek darīts," sacīja Zatlers.

Pēc Zatlera domām, līdz šim atrisināt robežšķērsošanas problēmas kavēja tas, ka starp Latviju un Krieviju nav noslēgts robežlīgums un nav iezīmēta valsts robeža.

Zatlers uzskata, ka Latvija pašlaik izdarījusi visu, ko varējusi, lai uzlabotu robežas šķērsošanu.

Vērtējot Valsts robežapsardzes darbību, Zatlers atzīmēja, ka robeža ir drošās rokās. Robežkontroles punkti ir aprīkot ar labu tehniku un tajos strādā profesionāls personāls, atzina valsts vadītājs.

Garās rindas uz robežām Zatlers nesaista ar sliktu robežsargu darbību. Rindas ir tādēļ, ka, būvējot robežkontroles punktus, netika prognozēta tik liela automašīnu plūsma, sacīja Zatlers.

Prezidents atzina, ka pašam personīgi līdz šim nebija nācies saskarties ar Latvijas robežas šķērsošanas problēmām.

Pēc robežkontroles punktu apmeklējuma Zatlers iecerējis tikties un pārrunāt robežšķērsošanas problēmas ar kravas automašīnu šoferiem.

Sestdien Terehovas robežkontroles punktā izbraukšanu no valsts gaida 550 kravas automašīnas, bet Grebņevas robežkontroles punktā - 280 automašīnas.

Vērtējot vizītes Latgalē laikā redzēto, Zatlers žurnālistiem sacīja: "Runājot par Latvijas austrumu pierobežu, negribētos lietot vārdu "depresīvs". Es nezinu, kas tas ir," teica Zatlers.

Viņš atzina, ka, protams, pierobežas rajoniem ir problēmas un šo rajonu iedzīvotāji vēlas runāt par tām un rast risinājumu. "Nav tā, ka šejienes iedzīvotājiem būtu bezcerīgs noskaņojums, vismaz es to neredzēju. Varbūt tāpēc, ka bija svētki," teica Zatlers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!