Lai novērstu satiksmei bīstamus apstākļus, tiek slēgta automašīnu apgriešanās vieta un aizliegti kreisie pagriezieni Kārļa Ulmaņa gatvē pie Beberbeķu ielas, informēja Rīgas domes Satiksmes departamentā.
Veicot ceļu satiksmes negadījumu (CSNg) analīzi Rīgas ielās, konstatēts, ka Kārļa Ulmaņa gatves posmā pie Beberbeķu ielas notikušie CSNg ir ar smagām sekām – smagi cietušie satiksmes dalībnieki. Šo negadījumu rašanās iespējama tādēļ, ka nav atdalīti pretējie braukšanas virzieni un pastāv iespēja veikt kreiso pagriezienu un apgriešanās braukšanai pretējā virzienā manevrus.

Lai novērstu CSNg rašanās cēloņus, no 13.augusta tiek slēgta apgriešanās vieta un aizliegti kreisie pagriezieni Kārļa Ulmaņa gatvē pie Beberbeķu ielas. Automašīnu apgriešanās braukšanai pretējā virzienā iespējama, izmantojot satiksmes pievedceļu uz lidostu "Rīga" un virzienā uz Jūrmalu izmantojot Rīgas apvedceļa satiksmes pārvadu.

Satiksmes intensitāte Kārļa Ulmaņa gatvē ar katru gadu ievērojami pieaug. Pašlaik tā ir vidēji 26,5 tūkstoši automašīnu diennaktī. Turklāt virzienā no Jūrmalas uz Rīgu autovadītāji bieži pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus un brauc daudz ātrāk, nekā tas ir atļauts, norāda departamentā.

Rīgas domes Satiksmes departaments aicina satiksmes dalībniekus apzināties, ka cilvēku drošība ir galvenā prioritāte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!