Ilgstoši noklausīto telefonsarunu atšifrējumi, kurus Ģenerālprokuratūrā iesniegusi kāda privātpersona, iespējams, liecina par negodīgu rīcību tieslietu struktūrās, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija.
Portāla "Delfi" neoficiālie avoti informēja, ka sarunu atšifrējumos figurē arī kāds advokātu birojs, kurš, iespējams, saistīts ar atsevišķiem negodīgas rīcības gadījumiem tieslietu struktūrās.

Portāls "Delfi" jau rakstīja – ir izskanējusi informācija, ka sarunas prokuratūrā iesniedzis žurnālists Lato Lapsa. Sarunā ar portālu "Delfi" Lapsa nedz noliedza, nedz apstiprināja minēto informāciju.

Otrdien no rīta aģentūra LETA publicēja informācija, ka kāda privātpersona Ģenerālprokuratūrā iesniegusi tās rīcībā nonākušus, iespējams, ilgstoši noklausītu telefonsarunu atšifrējumus, aicinot pārbaudīt, vai šāda noklausīšanās patiešām notikusi un kas to veicis.

Savukārt gadījumā, ja atšifrējumi atbilst reālu personu reāli notikušām sarunām, iesniegumā lūgts izvērtēt, vai šajās sarunās nav saskatāms nozieguma sastāvs.

Iesniegumā teikts, ka tekstā kā sarunu dalībnieki minētas esošas un bijušas augstas valsts amatpersonas.

Neoficiālā informācija liecina, ka starp atšifrējumos minētajiem vairākiem simtiem personu ir daudzi vadoši tieslietu sistēmas darbinieki, arī tādi, kas ieņem augstus amatus šajā sistēmā.

Privātpersonas rīcībā nonākuši CD-R tipa diski, kuros iekopēti vairāki simti nofotografētu datorsalikuma lappušu ar tekstu krievu valodā. No teksta un tajā minētajiem personu vārdiem un uzvārdiem varot secināt, ka tie, iespējams, ir ilgstošas telefonsarunu noklausīšanās atšifrējumi, kas pēc tam tulkoti krievu valodā.

Ģenerālprokuratūra pagaidām nekādus komentārus nesniedz, norādot, ka nevar sniegt informāciju par privātpersonu iesniegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!