Politisko organizāciju (partiju) apvienība "Saskaņas Centrs" paziņojusi, ka pašreizējā ekonomiskajā situācijā valsts nevar atļauties Nacionālās bibliotēkas jaunās ēkas jeb tā sauktās 'Gaismas pils" būvniecību un aicina Aigara Kalvīša valdību nekavējoties iesaldēt tā realizāciju.
Atgādināsim, ka 14. septembrī ir kļuvis zināms, cik izmaksās jaunās Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkas projekta realizācija. Pēc celtniecības kompāniju celtniecība izmaksās 458 – 555 miljonus latu.

"Tas, ka aģentūra "Jaunie trīs brāļi" tagad atspēko aģentūras LETA publicēto informāciju par to, ka bibliotēkas celtniecība izmaksās vairāk nekā 500 miljonus latu, bet aģentūra savukārt apgalvo, ka tās sniegtā informācija atbilst patiesībai, liecina par to, ka skaidrības jautājumā par finansējuma apjomu nav, un pastāv problēmas ar sabiedrības informētību par projekta realizāciju", uzskata "Saskaņas Centrs" priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Pēc Ušakova domām, tas, ka sabiedrības uzmanības lokā vienlaikus nonākušas divas jaunas ziņas – Latvijas Nacionālās bibliotēkas jaunās ēkas celtniecība izmaksās fantastisku summu, bet pensijas oktobrī tiks palielinātas vidēji par 15 latiem, kas no valsts budžeta prasīs tikai 11,4 miljonus latu – liecina par valdošo cinismu.

"Atzīmēšu, ka Nacionālās bibliotēkas celtniecības uzsākšana plānota svinīgā atmosfērā – 18. novembrī, kad Latvijas Republika atzīmēs Neatkarības dienu. Mēs aicinām Kalvīša vadīto valdību uzdāvināt svētkos tautai citu dāvanu – iesaldēt šo projektu, kas pašreizējos apstākļos var sekmēt tikai ekonomiskā stāvokļa pasliktināšanos valstī," norāda apvienības vadītājs.

"Politisko organizāciju (partiju) apvienības "Saskaņas Centrs" frakcija jau iesniegusi priekšlikumus likumprojekta "Par valsts budžetu 2007. gadam" grozījumiem. Šī gada budžeta grozījumos mēs piedāvājam atteikties no 30 miljonu latu piešķiršanas Nacionālās bibliotēkas projektam un novirzīt šos līdzekļus citiem mērķiem – pensiju un pabalstu palielināšanai un kompensējamo medikamentu apmaksai", stāsta POA "Saskaņas Centrs" frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!