Pagājušā gadsimta deviņdesmit gadu beigās Edgars Gulbis esot izglītojis Einaru Repši ar sprāgstvielām un sapiera darbu saistītos jautājumos, kāda anonīma ar tiesībsargājošām iestādēm saistīta persona piektdien pauda laikrakstam "Dienas bizness".
Repše esot dzīvi interesējies par šādiem jautājumiem un viņš ir uzskatāms par lietpratēju darbā ar sprāgstvielām, raksta "Dienas bizness".

Gulbis bija Saeimas un Valsts Drošības dienesta Improvizēto sprādzienbīstamo ierīču neitralizēšanas vada komandieris un ir saņēmis vairākus Nacionālo Bruņoto spēku apbalvojumus par sprāgstošu priekšmetu iznīcināšanu, vēsta laikraksts.

Jau ziņots, ka aizdomās par Valsts ieņēmumu dienesta Muitas kriminālpārvaldes priekšnieka Vladimira Vaškeviča automašīnas dedzināšanas mēģinājumu turamais Edgars Gulbis trešdien pagaidām nenoskaidrotos apstākļos uz Salu tilta, Rīgā izkritis no policijas automašīnas un iegāzies Daugavā.

Pēc informācijas par šo notikumu izskanēšanas medijos, partijas "Jaunais laiks" Saeimas frakcija paziņoja, ka pamet parlamenta plenārsēdi, protestējot pret valsts drošības dienestos notiekošo. "Jaunā laika" domes vadītājs Einars Repše paziņoja, ka partija pieprasa nekavējošus paskaidrojumus par notikušo un pamet Saeimas sēdi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!