Ārlietu ministrs Artis Pabriks (TP) aicina premjeru Aigaru Kalvīti (TP) un valdības locekļus pārskatīt jautājumu par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Alekseja Loskutova atstādināšanu no amata.
"Ņemot vērā straujo uzticības zudumu valdībai, parlamentam un tiesu sistēmas iestādēm, kā arī pieaugušās starptautiskās bažas par tiesiskumu un demokrātiju Latvijā, valdībai vēlreiz būtu rūpīgi jāizsver šis jautājums, sagaidot visu komisiju slēdzienus," uzskata ārlietu ministrs.

Pabriks portālam "Delfi" sacīja, ka pirmoreiz valdībā balsoja par Loskutova atstādināšanu, jo premjers lūdzis šo jautājumu virzīt tālāk. "Es šo lēmumu pieņēmumu, vadoties no premjera autoritātes un neiepazīstoties ar visām detaļām, " sacīja Pabriks, norādot, ka "valdība ar šo lēmumu ir izdarījusi pārsteidzīgu soli nepareizajā virzienā, jo padara valsti vājāku".

"Katram sevi cienošam politiķim jāspēj atzīt savas kļūdas, " sacīja Pabriks, norādot, ka ir informējis partijas un Saeimas frakcijas vadību par savu aicinājumu.

Premjers Aigars Kalvītis atkārtoti šo jautājumu valdībā neskatīs, jo uzskata, ka Latvijā kā parlamentārā valstī visdemokrātiskāk būtu šo jautājumu risināt Saeimā. "Deputātiem būs iespēja uzklausīt visus viedokļus un pieņemt lēmumu, vai sods Loskutovam bijis samērīgs. Ja Saeima uzskatīs, ka sods bijis par bargu, tad tas jautājums atgriezīsies valdībā un būs jālemj par citu soda mēru.. nevar aizmirst, ka pārkāpumi ir un tos nevar atstāt bez ievērības, " premjera viedokli portālam "Delfi" skaidroja Kalvīša padomnieks Arno Pjatkins.

Jau vēstīts, ka vēl viens Tautas partijas biedrs – reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Aigars Štokenbergs neatbalsta Loskutova atcelšanu, jo šajā gadījumā paļaujas uz ģenerālprokurora Jāņa Maizīša viedokli, portālam "Delfi" iepriekš sacīja ministra preses sekretāre Dace Kārkliņa.

Valdība otrdien, atturoties tikai vienam ministram – īpašu uzdevumu ministram Eiropas Savienības (ES) līdzekļu apguves lietās Normundam Brokam atbalstīja Loskutova atbrīvošanu no amata. Galīgais lēmums vēl jāpieņem Saeimai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!