Rīgas Pašvaldības policijas Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbinieki trešdien apsekoja kādu dzīvokli Iļģuciemā, kur pēc pārbaudes izņēma no ģimenes divus bērnus.
Policijas darbiniekiem, ierodoties adresē, dzīvokļa durvis bija atvērtas vaļā. Dzīvoklī policijas darbinieki satika dzīvokļa saimnieci un kaimiņieni, kura paskaidroja, ka ieradusies, lai paņemtu pie sevis mazāko meiteni, kā arī, lai pamodinātu un pavadītu uz skolu lielāko māsu.

Dzīvoklī valdīja liela nekārtība – uz grīdas mētājās apģērba gabali un sadzīves atkritumi. Dzīvoklī bija auksti un tumšs, elektrības nebija, apsildīšanai tiekot izmantota gāze no gāzes plīts. Bērniem nepieciešamo pārtikas produktu dzīvoklī nebija.

Bērnu māte nespēja atbildēt uz policijas darbinieku uzdotajiem jautājumiem, uzvedās neadekvāti, viņasprāt, dzīvoklis esot tīrs un kārtīgs. Rakstisku paskaidrojumu sieviete atteicās sniegt.

Kaimiņiene savā paskaidrojumā rakstīja, ka no darba brīvajās dienās viņa pieskatot bērnus.

Tā kā sadzīves apstākļu dēļ bērnu dzīvība un veselība bija apdraudēta, tika pieņemts lēmums nepilngadīgās meitenes izņemt no ģimenes un nogādāt krīzes centrā.

Bērnu izņemšanas laikā māte kļuva agresīva, uzvedās neadekvāti, tādēļ tika izsaukta Rīgas Pašvaldības policijas Kurzemes rajona pārvaldes dežūrekipāža.

Par notikušo informēta Bāriņtiesa un Sociālais dienests.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!