Valdība otrdien vienojās piešķirt līdzekļus no valsts budžeta 'Latvijas Pasta' (LP) zaudējumu segšanai, kas radušies 2007. gadā, piegādājot pasta sūtījumu reģionos. LP vadītājs Ivars Krauklis žurnālistiem otrdien stāstīja, ka pasts esot iesniedzis lūgumu par 4,1 miljona latu lielu dotāciju piešķiršanu.

Valdība vēl skatīšot, vai šī summa ir precīzi tāda, taču Krauklis prognozējis, ka sevišķi lielas izmaiņas nav gaidāmas.

Ministru prezidents Ivars Godmanis (LPP/LC) norādīja, ka nauda pastam paredzētajām dotācijām būs jāmeklē Satiksmes ministrijai savā budžetā. Premjers atzina, ka šogad līdzekļi no neparedzētu izdevumu budžeta vai citiem fondiem šādiem mērķiem vairs nav paredzēti. Tāpat Godmanis solīja, ka turpmāk valdība rūpīgi sekos līdzi norisēm LP, tostarp, Pasta bankas izveidei, par kuras gaitu pasta vadībai būs jāinformē valdība.

Tāpat valdības slēgtajā sēdē esot runāts par elektroniskā paraksta sistēmas ieviešanu, ko turpmāk nodošot e-lietu ministrijas pārraudzībā.

Krauklis neprognozēja pastam vieglas dienas tuvākajā nākotnē. "Problēmas ir ļoti smagas, sevišķi īstermiņa kredītu atdošanā," atzina Krauklis. Viņš atzīmēja, ka līdz 20. aprīlim ir jāpanāk vienošanos ar kredītiestādēm par vairāku maksājumu atmaksu, un atkarībā no tā būšot skaidrs uzņēmuma ilgtermiņa finansiālā nākotne.

Tiesa, visticamāk, kredītiestādēm apmierinot pasta lūgumus, tās pastiprinās savas prasības.

Jau ziņots, ka pastam radušies zaudējumi, vairākas pasta nodaļas laukos ir nerentablas un to darbību "sponsorē" citas pilsētu nodaļas. Pasta problēmu dēļ no amata atkāpies līdzšinējais vadītājs Gints Škodovs, un viņa vietā stājās satiksmes ministra Aināra Šlesera izraudzītais CSDD valdes pārstāvis Ivars Krauklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!