25.aprīlī plkst.17.45 Rīgā, pie lielveikala "Juglas centrs", sāksies velobraucēju akcija "Kritiskā masa", kurai pievienosies arī skrejriteņu, skrituļslidu u.c. īpašnieki, kas no Juglas centra pa Brīvības ielu dosies līdz Brīvības piemineklim, portālu "Delfi" informēja pasākuma rīkotāji.
"Kritiskā masa" ir pasākums, kas tradicionāli noris daudzviet pasaulē un kura laikā riteņbraucēji un citi nemotorizētu pārvietošanās līdzekļu īpašnieki masveidā dodas pilsētu ielās. "Kritiskā masa" sākotnēji radās, lai pievērstu uzmanību pilsētu infrastruktūras nepiemērotībai riteņbraucēju vajadzībām, taču pasākuma neoficiālās organizatoriskās struktūras dēļ( tam nav organizatoru) konkrētu mērķi definēt nav iespējams, dalībnieki pievienojas arī lai parādītu savu izvēli par velo kā pārvietošanās līdzekli, kā arī lai vienkārši pavadītu laiku, izbaudot braucienu pa savas pilsētas ielām.

"Kritiskā masa" pasaulē pulcē pat vairākus desmitus tūkstošu dalībnieku (2007.gada 22.aprīlī Bukarestē piedalījās ap 50 000 dalībnieku). Akcija tradicionāli noris katra mēneša pēdējā piektdienā.

Līdz šim "Kritiskā masa" Rīgā notikusi trīs reizes, pulcējot 100-200 dalībnieku. Turpmākie norises datumi – 30.maijs, 27.jūnijs, 25.jūlijs, 29.augusts, 26.septembris, 31.oktobris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!