No 3.maija līdz 11.maijam paredzētā sešu Saeimas deputāšu vizīte Ķīnā var apdraudēt valdības stabilitāti, jo koalīcijai var pietrūkt balsu Saeimā.

6.maija Saeimas plenārsēdē paredzēts skatīt opozīcijas pieprasījumu premjeram Ivaram Godmanim (LPP/LC) par valdības pirmajām 100 valdības dienām. Ja Saeima pieprasījumu atbalsta, tas nekavējoties tiek nosūtīts premjeram, kuram septiņu dienu laikā jāsniedz atbilde, kura tiek iekļauta nākamās sēdes darba kārtībā, kad, debatējot par premjera atbildi, ir iespējams gatavot lēmumprojektu par neuzticības izteikšanu valdībai.

Līdz šim pēc neatkarības atjaunošanas vēl nav bijis gadījums, ka koalīcija būtu pieļāvusi pieprasījuma pieņemšanu, un tas tiek uzskatīts par nopietnu signālu iespējamai valdības demisijai. Minētais scenārijs šodien ticis apspriests koalīcijas partiju pārstāvju sanāksmē un vēl tikšot lemts, vai būtu pieļaujama sešu deputāšu vizīte Ķīnā, sacīja kāds koalīcijas deputāts. Brauciens uz Ķīnu netiek apmaksāts no valsts budžeta līdzekļiem. Ķīnas pārstāvji jau vairāk nekā pirms gada uzaicinājuši Latvijas deputātes uz Ķīnu, tāpēc braucienu vairs nevarot atcelt vai samainīt uz citu laiku.

Jau ziņots, ka pēc Visķīnas sieviešu organizācijas ielūguma Ķīnu paredzējušas apmeklēt sešas Saeimas deputātes: Ērika Zommere (TP), Aija Barča (TP), Sarmīte Ķikuste (JL), Inta Feldmane (LPP/LC), Baiba Rivža (ZZS), Dagnija Staķe (ZZS). Vizītes laikā plānots apmeklēt Pekinu un Šanhaju, kā arī tikties gan ar Ķīnas parlamentāriešiem, gan abu minēto pilsētu vadību un Vispasaules Sieviešu asociācijas pārstāvēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!