Valdība pirmdien apstiprināja grozījumus noteikumus, kas paredz no Eiropas Savienības (ES) līdzekļiem atbalstīt veloceliņu izbūvi.
Valdības noteikumi nosaka prasības projektu iesniedzējiem un projektu iesniegumu vērtēšanas kritērijus.Aktivitātes mērķis ir veicināt velotūrisma kā tūrisma produkta attīstību Latvijā, izveidojot veloceliņa infrastruktūru, ievērojot tūristu drošības un tūrisma resursu ilgtspējības nodrošināšanas prasības.

Finansējums tiks piešķirts jaunu veloceliņu (vismaz septiņu kilometru garumā), kas vērsti uz nacionālās nozīmes tūrisma produkta attīstīšanu, izbūvei, ja plānotais veloceliņš ir savienots ar autostāvvietu un atpūtas vietu. Maksimālā atbalsta intensitāte ir 85% no projekta izmaksām.

Par ES līdzekļiem tiks atbalstīta veloceliņu izbūve un labiekārtošana, labiekārtotu atpūtas vietu un velonovietņu izveidošana, kā arī maršruta popularizēšana un mārketinga pasākumi vietējā un starptautiskajā tirgū.

Finansējumu nepiešķirs darbībām, kuras projekta iesniedzējs ir uzsācis pirms vienošanās noslēgšanas ar sadarbības iestādi par projekta īstenošanu, izņemot būvprojekta sagatavošanas un infrastruktūras izbūvei nepieciešamās inženierizpētes izmaksas, esošu veloceliņu renovācijai, kā arī velo nomu un veloservisu izveidošanai.

Projektus līdzfinansēs no Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļiem šim mērķim atvēlētajiem 4, 9 miljoniem latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!