Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) Sanitārās robežinpekcijas inspektori ajūrvēdas džema paraugā konstatēja benzoskābi, tāpēc PVD pieprasījis izplatītājfirmai atsaukt no tirdzniecības tīkla šo produktu, portālu "Delfi" informēja PVD preses sekretāre Solveiga Smiltene.
Atrastā viela nebija norādīta marķējumā un pārsniedza šim produktam pieļaujamo daudzumu, norāda PVD pārstāve. No tirdzniecības būs jāizņem 1883,92 kilogrami šī produkta.

PVD Sanitārās robežinpekcijas inspektori, veicot kontroli uz robežas, noņēma Indijā ražota ajūrvēdas džema ar medu paraugu un tajā konstatēja benzoskābi. Benzoskābe un tās sāļi atsevišķos gadījumos var izraisīt alerģiskas reakcijas, piemēram, astmas slimniekam izraisīt astmas lēkmi, bet nevar radīt nopietnus draudus patērētāju veselībai.

Šis produkts fasēts plastmasas trauciņā ar zaļu vāciņu, produkta pilns nosaukums ir džems "Chyawanprash" ar medu.

PVD produkta izplatītājfirmai "Himalaya Herbal Healthcare Latvia" uzlicis par pienākumu apzināt savus pircējus, tai skaitā internetveikalā, un veikt minētā produkta partijas Nr. 17030N atsaukšanu no tirdzniecības tīkla. Tā kā produkts no Latvijas ir izplatīts arī citās ES valstīs, par šo piesārņoto produktu PVD informējis ES, izmantojot Ātrās brīdināšanas sistēmu pārtikai un barībai.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!