Valdības izveidotā komisija, kas vērtē Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja Alekseja Loskutova atbilstību amatam, ir nepieciešama, lai formāli pieņemtu lēmumu par Loskutova atbrīvošanu no amata, taču konceptuāli šīs jautājums jau ir izlemts un pašlaik tikai ir uzsākts viņa atbrīvošanas no amata process, žurnālistiem ceturtdien sacīja valdības pārstāvis komisijā, aizsardzības ministrs Vinets Veldre (TP).
Veldre norādīja gan uz premjera Ivara Godmaņa (LPP/LC) viedokli, gan uz citu komisijas locekļu sašutumu par KNAB notiekošo, norādot, ka komisijas darbs ir vienkārši "atstādināšanas process".

Veldre pēc komisijas sēdes ceturtdien žurnālistiem vairākkārt kritizēja Loskutova darbu, pārmetot gan sliktu biroja vadību, gan nekorektu attieksmi pret ministriem, viņiem stāstot vienu, bet žurnālistiem citu, gan Loskutova nekorektu attieksmi pret KNAB darbiniekiem. "Es nesaprotu šī cilvēka attieksmi," pauda Veldre.

Viņš norādīja, ka komisijas darbs ir formalitāte, lai pieņemtu juridisku lēmumu Loskutova atcelšanai no amata.

Jau vēstīts, ka valdība otrdien slēgtajā sēdē nolēma izveidot komisiju, kas nedēļas laikā izvērtēs Loskutova atbilstību ieņemamajam amatam. Komisiju vada Ģenerālprokurors Jānis Maizītis. Tajā strādā arī Satversmes aizsardzības biroja vadītājs Jānis Kažociņš, Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks, Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītājs Dzintars Jaundžeikars, kā arī valdības izvirzītais pārstāvis - aizsardzības ministrs Vinets Veldre (TP).

Izmeklēšana saistīta ar ievērojamas naudas summas pazušanu no KNAB izņemtajiem līdzekļiem. Patlaban konstatēts, ka KNAB pazuduši 135,5 tūkstoši latu dažādās valūtās, kas izņemta 11 krimināllietās. Saistībā ar to pie kriminālatbildības jau saukti divi KNAB darbinieki. Pats Loskutovs savas izredzes palikt amatā otrdien novērtēja kā "50 pret 50".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!