Eiropas Parlamenta deputāti no Latvijas Inese Vaidere un Ģirts Valdis Kristovskis uzdāvinājuši saviem kolēģiem, EP deputātiem Edvīna Šnores dokumentālo filmu "Padomju stāsts" ("The Soviet Story") DVD formātā.
Kopā ar "Padomju stāstu" katrs EP deputāts saņēma arī Vaideres un Kristovska vēstuli. Tajā bija sacīts - " Ietekmīgais žurnāls "The Economist" filmai veltījis komentāru: ""Padomju stāsts" ir līdz šim tapušais labākais pretlīdzeklis, ar ko novērst pagātnes notikumu nogludināšanu un apslēpšanu. Filma ir aizraujoša, drosmīga un bez kompromisiem." Taču Maskavā pie Latvijas vēstniecības tika pakārta un sadedzināta filmas veidotāju Edvīnu Šnori simbolizējoša lelle... Kāpēc? Lai rastu atbildi, nepieciešams noskatīties šo skaudro filmu."

"Mūsdienu demokrātiskas Eiropas sabiedrībai beidzot ir jāspēj vienlīdzīgi vērtēt kā nacisma, tā arī komunistu režīma upurus un cietušos. Ir laiks runāt par Patiesību, Taisnīgumu un Samierinājumu godīgi un atklāti," teikts vēstulē.

Eiropas Parlamentā patlaban ir 783 deputāti, kuri pārstāv 27 valstis un darbojas septiņās politiskajās grupās. No Latvijas EP šajā sasaukumā ievēlēti deviņi deputāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!