Riteņbraucēji piektdien policijas uzraudzībā pie Zinātņu akdēmijas sāka kārtējo velobraucienu "Kritiskā masa".

'Kritiskā masa' foto:

 

Kā iepriekš aģentūrai LETA pastāstīja brauciena organizators Jānis Bērziņš, arī šajā braucienā, tāpat kā iepriekš, braucēji tiks aicināti ievērot ceļu satiksmes noteikumus, tāpēc organizētāji aicina policijas pārstāvjus neuztraukties.

Līdzšinējie oficiālie velopasākumi nav spējuši panākt jūtamu veloinfrastruktūras uzlabošanos, tāpēc joprojām nav zudusi nepieciešamība pēc neoficiāliem riteņbraukšanas pasākumiem, kas uzskatāmi parāda vajadzību sakārtot velosatiksmei nepieciešamo infrastruktūru, uzsvēra Bērziņš.

Kā ziņots, 30.maijā akcijā "Kritiskā masa" piedalījās aptuveni 100 riteņbraucēju, kas no Nacionālā teātra devās pāri Vanšu tiltam. Pēc tam akcijas dalībnieku maršruts virzījās pa Kalnciema ielu, Kārļa Ulmaņa gatvi, Mūkusalas ielu, Akmens tiltu un nonāca Rātslaukumā.

Akcija "Kritiskā masa", kas netika oficiāli saskaņota ar Rīgas domi, notika jau 1.maijā - paralēli Rīgas stafetes skrējienam. Toreiz par nekārtībām pilsētas ielās tika aizturēti septiņi velosipēdisti, kas "rupji pārkāpa" ceļu satiksmes noteikumus un "pretojās policistiem, kas mēģināja novērst šīs nekārtības".

Kritiskās masas pasākumi plānoti arī 29.augustā, 26.septembrī un 31.oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!