Daudzi rīdzinieki sašutuši par Dziesmusvētku "ieskandināšanu" tehno ritmos visas nakts garumā.

Pagājušajā naktī Rīgā, Zaķusalā notika gadskārtējais "Essential KnockOUT" elektroniskās deju mūzikas brīvdabas festivāls. Kā stāstīja vairāki sašutuši pilsētnieki, pasākums bija ļoti skaļš, un visu nakti tuvā un tālā apkārtnē cilvēki nav varējuši doties pie miera.

Pasākums bijis tik skaļš, ka cilvēki tā masīvos ritmus izbaudījuši pat Mārupē, Šampēterī, nepieminot tuvo Pārdaugavu, kur iedzīvotāji naktī nav varējuši normāli atpūsties.

Kā klāstīja kāda Mārupes iedzīvotāja, plkst.2 naktī viņai bijis pa gultu jālēkā "Essential" pasākuma ritmos. "Var naktīs rīkot pasākumus, bet kaut kādām robežām ir jābūt," pauda sašutusī Mārupes iedzīvotāja.

Sašutumu pauda arī Eiropas parlamenta deputāts Ģirts Valdis Kristovskis, kurš notikušajā vainoja Rīgas mēru Jāni Birku.

„Gan Rīgas pilsētas Kārtības policijas dežūrdaļa, gan Valsts policijas palīdzības tālrunis naktī uz 6.jūniju atbild vienu un to pašu - „Neko nevaram darīt! Zinām! Jūs esat jau vismaz piectūkstošais zvanītājs! Pasākuma Essential Knock OUT rīkotāji ir saņēmuši Rīgas Domes atļauju līdz pieciem rītā Zaķusalā rīkot savu nakts pasākumu ar atļauju pārsniegt pieļaujamo trokšņu līmeni līdz pieciem rītā!" savā paziņojumā saka Kristovskis.

„Dzīvoju Pārdaugavā, kilometrus piecus no Zaķusalas. Tātad simtiem tūkstošu Rīgas iedzīvotāju vismaz šādā rādiusā jūtas līdzīgi. „Zvana pat no Imantas Mēs nevaram doties un mērīt trokšņu līmeni, atbild Rīgas pilsētas kārtības policijas dežūrdaļa. Pasākuma rīkotājiem ir Birka atļauja. Mums nav tiesību iejaukties", trokšņa mērogu un savu attieksmi raksturo policijas dežūrdaļa," aizvadītās nakts notikumus raksturoja Eiropas parlamenta deputāts.

Šis nav pirmais gadījums, kad vērienīga izklaides pasākuma dēļ rīdziniekiem plašā apkārtnē ticis traucēts naktsmiers. 2006.gada augustā Andrejsalā notika "Extreem" un "House" mūzikas pasākums, kas notika Rīgas pilsētas svētku laikā. Amatpersonas un pasākuma rīkotāji vēlāk taisnojās, ka pieļaujamie decibeli pasākumā neesot tikuši pārsniegti.

Kā  pastāstīja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja priekšniece Ieva Rekšņa, minētā pasākuma laikā Valsts policijas darbinieki veikuši reidu, pārbaudot vai "Essential KnockOUT" apmeklētāji nelieto narkotikas. Precīzu informāciju par aizturētajiem policijas pārstāve solīja sniegt pirmdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!