Līdzšinējā Rīgas domes koalīcija (RD) nolēmusi turpināt darbu pašreizējā sastāvā, esošā pilsētas mēra Jāņa Birka (TB/LNNK) vadībā, pirmdien žurnālistiem sacīja vicemērs Andris Ārgalis.

"Strīdi Rīgas domē ir beigušies, varam mierīgi svinēt dziesmu svētkus," sacīja Ārgalis, piebilstot, ka otrdien nenotiks balsojums par Birka atbrīvošanu no amata, jo zaudē spēku pašreizējās koalīcijas pārstāvju paraksti zem partijas "Jaunais laiks" iniciētā aicinājuma lemt par Birka atstādināšanu no amata.

Birks to komentējis, norādot, ka "iepriekš veidotais koalīcijas kodols neguva vairākuma atbalstu. Es darīju visu iespējamo, lai iesaistītu Rīgas domes darbā JL, taču tas nebija iespējams nesamērīgi augsto politisko prasību dēļ. Es jūtos JL nodots, jo tieši viņi bija tie, kas lauza iepriekš panākto vienošanos un šodien iesniedza parakstus par manu atbrīvošanu no Rīgas domes priekšsēdētāja amata. Mūsu šīs dienas vienošanās ar TP, LPP un LSDSP nozīmē, ka politiskais farss domē ir beidzies un jau rīt tiks atsākts normāls domes darbs, kurā, starp citu, liela loma ir arī opozīcijas darbam. Kā, piemēram, līdzdalībai korupcijas risku mazināšanā, satiksmes infrastruktūras jautājumu risināšanā, pilsētas finanšu plānošanā un citos pilsētai svarīgos saimnieciskos jautājumos."

Patlaban Rīgas domes koalīcijā darbojas apvienība "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, Tautas partija, LPP/LC un Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija. To stiprina arī atsevišķi noslēgti sadarbības līgumi.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!