Trīs Rīgas domnieki pirmdienas vakarā oficiāli atsaukuši savus parakstus par Rīgas mēra Jāņa Birka (TB.LNNK) demisijas pieprasījumu, līdz ar to pieprasījums vairs nav spēkā un netiks izskatīts domes sēdē.
Savus parakstus atsaucis Rīgas vicemērs Jānis Dinēvičš (LSDSP), Dainis Īvāns (LSDSP) un Tautas partijas frakcijas vadītājs Edmunds Krastiņš, portālu "Delfi" informēja Rīgas mēra preses sekretāre Kristīne Liepa.

JL frakcijas vadītājs Olafs Pulks portālam "Delfi" otrdien no rīta atzina, ka viņam kā pieprasījuma iesniedzējam netika ziņots par parakstu atsaukšanu, taču viņš atzina, ka domes līdzšinējās koalīcijas partneru apņemšanās atbalstīt JL iniciatīvu ir izjukusi.

"Acīmredzot, viņu lielie projekti bijuši viņiem tuvāki, un JL piedāvātā patiesā cīņa ar korupciju viņus nobiedēja un saliedēja," pauda Pulks. Viņš arī atzīmēja, ka valdošas koalīcijas biedru - TB/LNNK un LPP/LC - rīcība, sākotnēji parakstot vienošanos par vecās koalīcijas sabrukšanu, bet vēlāk no tā atsakoties, tikai pierāda valdošās koalīcijas morāli. "Nav brīnums, ka pēc tam politiķiem neuzticas," rezumēja Pulks.

Jau ziņots, ka pirmdienas vakarā Rīgas domē, tikšanās laikā starp Rīgas domes frakcijām TB/LNNK, LPP/LC, Tautas partiju un LSDSP tika panākta vienošanās turpināt atbalstīt Rīgas domes priekšsēdētāja amatā Jāni Birku un turpināt realizēt 2007.gada 6.februārī parakstītajā Koalīcijas līgumā minētos mērķus un uzdevumus.

Birks paudis, ka "iepriekš veidotais koalīcijas kodols neguva vairākuma atbalstu. Es darīju visu iespējamo, lai iesaistītu Rīgas domes darbā JL, taču tas nebija iespējams nesamērīgi augsto politisko prasību dēļ. Es jūtos JL nodots, jo tieši viņi bija tie, kas lauza iepriekš panākto vienošanos un iesniedza parakstus par manu atbrīvošanu no Rīgas domes priekšsēdētāja amata."

"Mūsu šīs dienas vienošanās ar TP, LPP un LSDSP nozīmē, ka politiskais farss domē ir beidzies un jau rīt tiks atsākts normāls domes darbs, kurā, starp citu, liela loma ir arī opozīcijas darbam. Kā, piemēram, līdzdalībai korupcijas risku mazināšanā, satiksmes infrastruktūras jautājumu risināšanā, pilsētas finanšu plānošanā un citos pilsētai svarīgos saimnieciskos jautājumos," secinājis mērs.

Viņš gan otrdienas rīta raidījumā "900 sekundes" atzinis, ka pēc notikušā tuvākajā laikā "tēvzemieši" varētu atteikties no kāda amata Rīgas domes komisijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!