Valsts prezidents Valdis Zatlers jau ir pārcēlies uz izremontēto Jūrmalas rezidenci un divus gadus, kamēr tiks veikts remonts Rīgas pilī, plāno strādāt rezidencē, pastāstīja Valsts prezidenta kancelejas vadītāja vietnieks Ēriks Ozols.
Rīgas pils gan prezidentam, gan Valsts prezidenta kancelejai pilnībā jāatbrīvo no nākamā gada jūlijā, līdz ar to Zatlers savus darba pienākumus no Jūrmalas rezidences varētu veikt, sākot no nākamā gada maija vai jūnija.

Rezidencē strādās Zatlera sekretāre, bet Valsts prezidenta kanceleja Rīgas pils remontdarbu laikā strādās bijušajās Ārlietu ministrijas telpās Rīgā, Brīvības bulvārī 36, kurās plānots veikt kosmētisko remontu.

Jūrmalas rezidencē Zatleram varētu nākties strādāt līdz 2011.gada maijam vai jūnijam. Rezidencē plānots uzņemt gan viesus, gan rīkot pieņemšanas. Ozols gan norādīja, ka lielākas pieņemšanas rīkošanai, visdrīzāk, telpas nāksies īrēt.

Pēc Ozola teiktā, prezidents ir apmierināts ar Jūrmalas rezidencē paveikto remontdarbu kvalitāti. Rezidence iekārota askētiskā un vienkāršā stilā. Ēkai pilnībā tika nomainītas inženierkomunikācijas un tika veikts pilns rezidences iekštelpu remonts.

Kā ziņots, Jūrmalas rezidences iekštelpu remontdarbu kopējās izmaksas ir 1 196 000 latu. Visvairāk jeb 464 754 lati no kopējās remontdarbiem atvēlētās summas tika tērēti rezidences otrā un trešā stāva remontam. Pagrabstāvā izremontēta arī virtuve, ar kuras palīdzību tagad iespējams nodrošināt pieņemšanu rīkošanu.

Tomēr ar iekštelpu remontu remontdarbi Jūrmalas rezidencē nebeigsies, jo plānots remontēt rezidences fasādi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!