Komentējot Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) nostāju nākamā gada valsts budžeta jautājumā, kā arī šīs apvienības politiķu izteikumus, Tautas partijas Saeimas frakcijas vadītājs Māris Kučinskis uzskata, ka "ZZS būtu pelnījusi pamēģināt, kā tas ir – būt Saeimas opozīcijā".
Kučinskis portālam "Delfi" sacīja, ka ZZS iebildumi pret algu iesaldēšanu esot "augsts populisms", ņemot vērā to, ka koalīcijas politiķi jau pirms pagājušās ceturtdienas esot vienojušies par algu "iesaldēšanas" plānu un tobrīd klāt esot bijis arī ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

"Šis ir tas gadījums, kad turam muguras kopā un ar šo nepopulāro lēmumu izejam ārā.. (..) ZZS, lai dabūtu par 0,1 vai 0,2 augstākus reitingus, gatavi šādam populismam," sacīja Kučinskis, paužot pārliecību, - pat ja premjers Ivars Godmanis sarunās ar arodbiedrībām kaut mazliet piekātos, ZZS apgalvotu, ka tas esot viņu panākums.

Kučinskis arī noliedza, ka patlaban varētu vilkt paralēles ar Induļa Emša valdību, kuru budžeta pieņemšanas laikā gāza toreiz koalīcijā esošā Tautas partija. "Toreiz bija cita situācija, arī ekonomiskā situācija bija savādāka, šis nav piemērots laiks tādām spēlēm," pauda Kučinskis.

Jau vēstīts, ka ZZS neatbalsta valsts pārvaldē nodarbināto algu iesaldēšanu un sola balsot pret nākamā gada budžetu, ja tajā tiks īstenota šāda valdības apņemšanās. Budžeta pieņemšana Saeimā tiek salīdzināta ar uzticības balsojumu valdībai. Ja budžets netiek pieņemts, valdība krīt, kā tas arī notika Induļa Emša kā valdības vadītāja laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!