Gājēju drošības veicināšanai sākušies gājēju pārvada būvdarbi pār Kārļa Ulmaņa gatvi pie Beberbeķu ielas, portālu "Delfi" informē Rīgas dome.

Būvdarbu veicējs SIA "Tilts" pašvaldībai norādījis, ka no pirmdienas K. Ulmaņa gatvē tiks izbūvēti gājēju pārvada balsti. Tāpēc virzienā no pilsētas centra satiksme tiks organizēta pa divām braukšanas joslām. Savukārt virzienā uz pilsētas centru satiksmi uz divām joslām organizēs no 22. septembra. Satiksme divās joslās abos virzienos tiks organizēta līdz decembrim.

Dome akcentē, ka K. Ulmaņa gatve ir valsts autoceļa ievads Rīgā un viena no visintensīvāk noslogotajām maģistrālajām ielām pilsētā ar sešām braukšanas joslām. Tāpēc arī ir nepieciešams speciāls gājēju pārvads.

Paredzams, ka tas būs tērauda laiduma konstrukcijas tilts ar kāpnēm un rampām abās gājēju pārvada pusēs, sniedzot iespēju šķērsot K. Ulmaņa gatvi kājāmgājējiem, velosipēdistiem, vecāka gadagājuma cilvēkiem un cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Lai nodrošinātu satiksmes dalībnieku drošību, pretējās braukšanas joslas uz K. Ulmaņa gatves gājēju pārvada tuvumā būs atdalītas ar drošības sietu 210 metru garumā.

Pēc Ceļu policijas datiem uz K. Ulmaņa gatves pie Beberbeķu ielas pēdējo trīs gadu laikā notikuši 13 ceļu satiksmes negadījumi ar 10 ievainotajiem. Pēdējos trīs gados bojāgājušo satiksmes negadījumos, kas izraisīti šajā krustojumā, nav.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!