Veselības ministrs Ivars Eglītis (TP) aicina Latvijas iedzīvotājus dzīvot veselīgāku dzīvesveidu, tādejādi mazinot saslimšanu skaitu un neapgrūtinot tik daudz veselības aprūpes sistēmas darbiniekus.
"Aicinu izmantot tos milzu resursus," LNT raidījumā "900 sekundes" pauda Eglītis, norādot, ka "Latvijā iedzīvotāju attieksme pret veselību ir nožēlojami zemā līmenī". Tādēļ ministrs aicina iedzīvotājus jau no rītdienas atmest smēķēšanu, sākt skriet un citādi rūpēties par savu veselību.

Arī Latvijas Ārstu biedrības vadītājs Pēteris Apinis īpaši aicināja sievietes pievērst uzmanību savai veselībai, regulāri pārbaudot, vai nav kādas pazīmes par krūts vai dzemdes kakla vēzi, kas Latvijas sievietēm ir ļoti izplatīts.

Jau vēstīts, ka mediķi piektdien uzsāk protesta akcijas, tādejādi paužot neapmierinātību ar valdības nevēlēšanos pildīt iepriekš parakstītos solījumus mediķiem. Premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) jau iepriekš uzsvēris, ka situācija valsts budžetā nākamgad neļaus paaugstināt algas nevienam valsts sektorā strādājošajam.

 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!