Sadarbojoties Valsts policijai ar Ceļu satiksmes drošības direkciju tiek izstrādāti vērienīgi grozījumi Ceļu satiksmes noteikumos, Administratīvo pārkāpumu kodeksā un Ceļu satiksmes likumā , lai uzlabotu satiksmes drošību, pirmdien intervijas laikā Latvijas Radio norādījis Ceļu policijas priekšnieks Edmunds Zivtiņš.

Likuma grozījumi paredz, ka turpmāk tiem šoferiem, kuri pie stūres būs sēdušies 1,5 vai vairāk promiļu reibumā, maksimālais sods būs 5 000 latu naudassods, 15 diennaktis cietumā un tiesību atņemšana uz mūžu, norādīja Zivtiņš.

Zivitņš norādīja, ka nekur citur Eiropā "dzērājšoferi" nav problēma. Ja ārzemēs reibumā brauc 1,8 - 2% autovadītāju, tad Latvijā šīs rādītājs ir 5-8%. Pirmais uzdevums esot panākt, lai samazinātos reibumā braucošo autovadītāju skaits, teica Zivtiņš.

Tāpat Zivtiņš informēja, ka likuma grozījumi paredz, ka turpmāk diennakts tumšajā laikā riteņbraucējiem būs jāvalkā atstarojošas vestes. Tāpat tiks izstrādāta norma, ka atstarojošai vestei būs jābūt arī katra autotransportlīdzeklī.

Zivitiņš informēja, ka salīdzinājumā ar pērno gadu šogad uzlabojusies gājēju drošība par 26%. Šogad dzīvību zaudējuši 80 cilvēki, savukārt pērn šajā laikā dzīvību zaudēja 110 cilvēki.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka ideju par "dzērājšoferu" bargāku sodīšanu septembrī jau izteica satiksmes ministrs Ainars Šlesers (LPP/LC).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!