Latvijas televīzijas vadība ceturtdien iepazīstināja Latvijas lielāko kristīgo konfesiju vadītājus ar jauno Latvijas Televīzijas programmu koncepciju, lai veiksmīgi turpinātu sadarbību ar baznīcām.
Tikšanās mērķis bija pārrunāt reliģisku raidījumu vietu un lomu jaunajā LTV koncepcijā, lai attīstītu kvalitatīvu un abpusēji ieinteresētu sadarbību sabiedriskās televīzijas un Baznīcu vidū, portālu "Delfi" informēja Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca.

Tikšanās laikā Latvijas luterāņu, katoļu, pareizticīgo un baptistu Baznīcu vadītāji un pārstāvji izteica savus vērtējumus par līdzšinējo LTV darbību un patreizējām reliģiskajām pārraidēm LTV 1. kanālā.

LTV ģenerāldirektors Edgars Kots iepazīstināja klātesošos Baznīcu vadītājus ar iecerētā LTV 3. kanāla ideju un apliecināja gatavību sadarboties ar Baznīcām, attīstot uz vērtībām orientētus raidījumus jaunā kanāla programmā. Līdz ar 3. kanāla ieviešanu arī patreizējās reliģiskās pārraides tiks iekļautas 3. kanāla programmā - izņemot nozīmīgos svētku dievkalpojumus, kas tiks joprojām pārraidīti 1. kanālā. Tā kā jauno kanālu plānots ieviest tikai nākamā gada beigās, LTV vadība un Baznīcu vadītāji vienojās, ka līdz tam laikam esošās reliģiskās pārraides un dievkalpojumu tiešraides svētdienās saglabās savu vietu LTV 1. kanālā.

Baznīcu vadītāji un LTV vadība izteica abpusēju ieinteresētību arī turpmāk tikties klātienē, un vienojās par sarunu turpināšanu nākamgad, kad LTV plānos konkrētākas jaunā kultūras raidījumiem paredzētā TV kanāla aprises.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!