Līdz ar ekonomisko krīzi valstī mainījusies arī korupmantu uzvedība – skaidras naudas apgrozījums kļuvis mazāks, bet kukuļu pieprasītāji kļuvuši agresīvāki, biežāk novērojamas kukuļa izspiešanas mēģinājumi, piektdien atzina Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietniece Juta Strīķe.
Strīķe piektdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja, ka pēdējā laikā korumpantu uzvedībā novērojamas izmaiņas. "Ja agrāk korumpētās personas varēja sēdēt krēslos un gaidīt lielas summas, tad tagad skaidras naudas apgrozījums ir samazinājies,"sacīja Strīķe. Viņa prognozēja, ka ekonomiskās krīzes dēļ varētu pieaugt to uzņēmēju skaits, kas vēršas KNAB par negodīgiem valsts darbiniekiem, kas cenšas izpiest kukuļus.

Tāpat Strīķe prognozēja, ka, samazinoties kukuļu skaitam, varētu pieaugt mēģinājumi nelikumīgi savā īpašumā iegūtu labumu no valsts līdzekļiem.

KNAB priekšnieka vietniece arī piektdien atzina, ka viena no iestādēm, kurā būtiski klibo pretkorupcijas pasākumi, ir Valsts ieņēmumu dienests. "Ir pēdējais laiks pārdomāt, ko darīt Valsts ieņēmu dienestam," sacīja Strīķe.

Tāpat Strīķe neizslēdza, ka gaidāmi jaunumi arī Rīgas domes amatpersonu kukuļošanas lietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!