Sarežģītā ekonomiskā situācija valstī likusi aizsardzības ministram Vinetam Veldrem (TP) pārskatīt vizīti uz Ķīnu, to atliekot uz vēlāku laiku.
Piektdien aizsardzības ministrs tikās ar Ķīnas vēstnieku Latvijā Čenu Vendzju un Ķīnas aizsardzības atašeju Latvijā Ji Čou. Tā bija Ķīnas vēstnieka iepazīšanās vizīte Aizsardzības ministrijā.


Tikšanās laikā Veldre pateicies par ielūgumu Aizsardzības ministrijas delegācijai apmeklēt Ķīnu, tomēr lūdza pārcelt šīs vizītes organizēšanu uz vēlāku laiku, pamatojot to ar sarežģīto situāciju Latvijas ekonomikā, informēja Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departamenta Preses nodaļas vadītājs Kaspars Odiņš.


Veldre atzinīgi novērtējis līdzšinējo Latvijas un Ķīnas sadarbību aizsardzības jomā, kā arī paudis pārliecību par tās turpmāko attīstību.


Savukārt Vendzju atzina, ka Latvijas un Ķīnas sadarbība aizsardzības jomā attīstās stabili un ir svarīga sastāvdaļa abu valstu diplomātiskajās attiecībās. Vēstnieks pateicās par Latvijas aizsardzības sistēmas sniegto atbalstu Ķīnas aizsardzības atašeja darbā.


2006. gada nogalē parakstīta Latvijas Aizsardzības ministrijas un Ķīnas Nacionālās aizsardzības ministrijas Vienošanās par sadarbību aizsardzības jomā. Vienošanās paredz sadarbību un informācijas apmaiņu aizsardzības un drošības politikā, militārā un civilā personāla izglītībā un apmācībā, kā arī jautājumos, kas saistīti ar miera uzturēšanas un humanitārajām operācijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!