Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP) uzskata par nepieņemamu skandalozā partijas "Dzimtene - Lielkrievija" līdera Mihaila Ļeontjeva aicinājumu iekarot Baltijas valstis. Ministrs sagaida, ka Krievijas varas iestādes pievērsīs adekvātu uzmanību šādiem ekstrēmiem izteicieniem, portāls "Delfi" noskaidroja Ārlietu ministrijā.
"Latvijai ir nepieņemami, ka mūsu kaimiņvalsts kaut arī marginālas un nelielas politiskās partijas vadītāji pauž tādu atklātu nicinājumu un naidu pret kaimiņvalstu iedzīvotājiem," norāda Riekstiņš.

Ārlietu ministrija nosoda neiecietību un ksenofobiju. Šādi gadījumi apstiprina to, cik svarīgi ir izprast demokrātiskās vērtības un visu tautu un valstu vienlīdzīguma principu, norāda Riekstiņš.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Ļeontjevs 15.decembrī Ņižegorodskā, uzstājoties sanāksmē, kas bija veltīta patriotisko kustību attīstībai Krievijā, publiski pauda viedokli, ka Krievijai jāiekaro Baltijas valstis.
"Baltijas republiku valstiskā patstāvība izrādījusies nepamatota, bet vairākums etniski vietējā elektorāta ir nacisti," paziņoja Ļeontjevs, 15.decembrī Ņižegorodskā uzstājoties sanāksmē, kas bija veltīta patriotisko kustību attīstībai Krievijā.

"Nacisti ir cilvēki, ar kuriem normāla saruna un kuru apveltīšana ar normālām tiesībām nav iespējama. Tie ir cilvēki, uz kuriem jāšauj. Lode ir vienīgais arguments pret nacistiem. Un viņi sagaidīs, ka mūsu tanki stāvēs Rīgā."

 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!