Arī šogad rīdzinieki un pilsētas viesi, sagaidot Jauno gadu, Bastejkalnā pie Brīvības pieminekļa varēs vērot uguņošanu, kaut tā nebūs tik vērienīga kā citus gadus, informēja Rīgas domes (RD) Kultūras departamenta preses sekretāre Annija Senakola.

Šogad gaismas spēles debesīs 31. decembrī varēs vērot septiņas minūtes, un tās būs redzamas no visām Bastejkalna pusēm.

Muzikālā pirotehnikas priekšnesuma laikā tiks atspoguļoti visi četri gadalaiki: pavasaris - ar dabas mošanos, zāles dīgšanu, lapu plaukšanu un pieneņu ziedēšanu, vasara - ar zaļām pļavām, puķu ziedēšanu un sauli, rudens - ar lapu sārtošanos un biršanu, kā arī baltā ziema.

Muzikālajā pavadījumā uguņošanai izvēlēts Antonio Vivaldi skaņdarbs "Četri gadalaiki".

RD Kultūras departamenta direktore Diāna Čivle norādījusi, ka svētku uguņošana jau kļuvusi par tradīciju Rīgā, ļaujot pilsētas centrā pulcēties gan ģimenēm, gan draugiem un arī vientuļiem cilvēkiem, sveicot vienam otru un vērojot krāšņo priekšnesumu. Tomēr šogad uguņošanas apmēri nebūšot tik vērienīgi kā citus gadus, nebūs arī video ekrānu un mūziku nespēlēs dīdžejs, bet fona mūziku atskaņos laikā no pulksten 23 līdz 1.

Šogad uguņošanu rīkos Rīgas svētku uguņotāju sacensību uzvarētājs SIA "Ugunsmeistars".

Jaunā gada sagaidīšanu Bastejkalnā organizē Rīgas domes Kultūras departamentus sadarbībā ar producentu kompāniju "Untitled" un SIA "Ugunsmeistars".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!