Pēc pasākuma noslēguma vairāki simti agresīvāk noskaņotu protestētāju devušies pie Saeimas, kur izcēlies kautiņš ar policiju, protestētāji apmētā Saeimas ēku ar olām un citām lietām, kas gadījušās pa rokai. Nemieriem turpinoties, izsisti Saeimas ēkas stikli, izskanējis arī šāviens gaisā, kāds pielietojis gāzi. Ievainots viens policists. Aptuvenu pēc stundu ilgas pretošanās pie Saeimas ieradušies papildspēki un tika atbrīvota ieeja Saeimā un tika aizturēti vairāki cilvēki, bet vairāki simti protesta akcijas apmeklētāju atradās kā slazdā starp Saeimu un Doma laukumu. Policijai izdevies atspiest pūli līdz Doma laukumam, dauzot ar stekiem pa vairogiem, un nobloķēt Jēkaba ielu.

Portāls "Delfi" novēroja, ka protestētāji apmētā Saeimas ēku ar olām, un mēģina tajā ielauzties. Protestētājiem arī izcēlies kautiņš ar policiju. Protestētājus mēģina atbīdīt policijas vienība ar vairogiem, kautiņā iesaistījušies arī apsargi civilajās drēbēs.

Kautiņā iesaistījušies aptuveni 20 cilvēki. Pūlis ir pa visu Jēkaba ielu, kliedz "atlaist Saeimu", apmētā Saeimas ēku ar pudelēm un citiem atkritumiem. Kautiņš notiek dažus metrus no Saeimas ēkas.

Pūļa vidū ir iereibušie jaunieši, kuri aicina vardarbīgi gāzt valdību. Policija aizturēja vienu no protestētājiem.

Pēc pasākuma beigām grupiņa agresīvi noskaņotu krievvalodīgu jauniešu ar Krievijas karogiem, krieviski skandējot "Na*** Seim!", apmētājuši skatuvi ar olām un kādiem maisiņiem. Policija izteikusi brīdinājumu jauniešus, bet nevienu neaizturēja. Jaunieši svieduši arī pudeles un mēģināja salauzt skatuves nožogojumu. Vēlāk šī grupa apgājusi apkārt Saeimai, un dauzot mašīnas un apmētājot policiju ar sniega pikām.

Lai aizstāvētu Saeimu ieradušies policijas papildspēki, policija mēģina aizbarikādēties pie Saeimas ieejas durvīm, tikmēr uz Saeimu tiek raidīti aizvien vairāk metienu. Kādā Saeimas ēkas telpā izsists viens logs. Kāds arī kautiņa karstumā pielietojis gāzes balonu. Agresīvajā protestā piedalās gan krievvalodīgie, gan latvieši, gan cilvēki ar Latvijas karogiem, gan ar PSRS simboliku. Protestētāji pieprasa premjeru Ivaru Godmani.

Stikli tiek dauzīti aizvien vairāk, drošībnieki filmē un fotografē notiekošo.

Policijai uzbrūk arī agresīvi protestētāji, kuri atrodas Doma laukumā un vēlas nokļūt pie Saeimas. Lai viņus apturētu ieradušies papildus policijas spēki.

Pūlī ir arī vairāki kūdītāji, kuri aicina uz priekšu, cilvēki lauž ārā bruģi, lai mestu akmeņus pa Saeimas logiem.

Protestētāji mēģina izsist logus arī apkārtējās mājās. Savukārt pie policijas mašīnas, kas atrodas doma laukumā pie bloķētas ejas uz Saeimu, atskanēja sprādziens un izcēlās dūmi. No protestētāju agresijas cietis arī tuvumā esošais veikals "Mego", kā arī vairākas automašīnas Arsenāla ielā.

Militārā policija mēģina izveidot nocietinājumus, neielaižot protestētājus pie Saeimas, un pēc atsaknējušā sprādziena uz policijas pusi tika mests kāds priekšmets, ievainojot vienu no policistiem.

Policija pret protestētājiem pielietojusi stekus un piparu gāzi.

Pie Nacionālās Bibliotekas "Letonikas" ēkai izdauzīti vairāki logi. Pilnībā sadauzītas trīs militāro spēku automašīnas. Starp protestētājiem atrodas agresīvi noskaņoti cilvēki, kas aicina uz grautiņu.

Policija pavirzījusi ķēdes uz priekšu uz Doma laukuma pusi, iela un ēkas sadursmes vietā ir stipri cietušas - "Letonikas" bibliotēka izdemolēta, ielā mētājas ķieģeļi un akmeņi.

Daži protestētāji iesaistās diskusijās ar policiju, jautājot, cik viņiem liela alga un ko viņu tur aizstāv. Starp agresīvākajiem protestētājiem ir jaunieši, daži ir arī iereibuši.Pie Saeimas konfrontācijas laikā notika kautiņš, kurā policisti aizstāvoties uzbruka dažiem protestētājiem, kā novēroja portāls "Delfi" vismaz viens protestētājs tika aizturēts.

Pie Doma laukuma agresīvāk noskaņotie protestētāji lauž bruģi un mēģina to sviest pret policistiem, kam sekoja pretuzbrukums. Bija arī neliels kautiņš, kura laikā pūlis atkal nedaudz virzījās uz priekšu, pretim policijai.

Pūlis policistiem uzkliedza "nodevēji", kā arī turpina prasīt atlaist Saeimu. Pūlī ir gan krieviski, gan latviski runājošie jaunieši. Cilvēku vidū vairs nav gados vecāku cilvēku, kuri iepriekš piedalījušies demonstrācijā, pārsvarā ir jaunieši, kuriem mutes aizsegtas ar šallēm, bet pār acīm pārvilkta kapuce.

Valsts policijas priekšnieks Aldis Lieljuksis portālam "Delfi" pavēstīja, ka cietušie ir no abām pusēm, tāpat ir arī aizturētie, bet konkrētāk neko pateikt nevarēja.

Portāls "Delfi" novēroja, ka paši nemiernieki aizveduši vienu no protestētājiem ar pārsistu galvu.

Pie Saeimas atskanēja vēl viens sprādzierns un izcēlušies dūmi.

Protestētāji izdemolējuši arī vairākas vieglās automašīnas, vairākas policijas mašīnas. Aizvien notiek cīņas ar policiju.

Policija atkāpās pie Saeimas un pūlis virzās virsū policijai.





Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!