Izplatot brīnumlīdzekli pret gandrīz visām kaitēm, uzņēmīgas personas no Ukrainas pamanījušās Latvijā pelnīt vairākus tūkstošus latu dienā, visticamāk, nemaksājot par to nodokļus, piektdien ziņo laikraksts "Dienas Bizness".
Bioaktivatora dziednieciskajam spēkam notic simtiem cilvēku, laikraksts novērojis, ka daudzi pircēji, pārsvarā pensionāri, iegādājās pat divus un trīs šādus brīnumlīdzekļis, neskatoties uz iespaidīgo cenu.

Šī prece, ko tirgo bez kases aparāta, visticamāk, izskatās pēc cilvēku mānīšanas, laikrakstam norādījušas vairākas aptaujātās personas. Veselības ministrs Ivars Eglītis laikrakstam pastāstījis, ka viņa nostāja par šādām darbībām ir negatīva, un jau iepriekš Latvijā ir bijuši gadījumi, kad cikliski parādās dažādi cilvēki, kas apmaiņā pret naudu sola cilvēkiem palīdzēt pret dažādām kaitēm vai sola visādus uzlabojumus cilvēka izskatā.

Produkts ir tā dēvētais Bioaktivators jeb enerģijas informācijas apmaiņas normalizētājs. Veselības amulets ir iesaiņots nelielā kārbiņā, kurā ir plastmasas aplītis, kurā ir ziedei līdzīga viela. Šo aplīti, ieliktu maisiņā, cilvēkam ir jānēsā piesietu enerģētiskajiem punktiem, kas sola izveseļošanos no daudzām slimībām, pat onkoloģiskām un Pārkinsola slimības.

Bioaktivatoru ražo SIA "Džus Siti", kas, spriežot pēc reklāmas bukleta, atrodas Maskavā, bet uz iepakojuma norādīts, ka Krasnodaras novadā. Kā izplatītājs minēts kāds Ukrainas uzņēmums "Galla - Grup", taču Ukrainas biznesa portāla rynok.biz pārstāvim, kurš pēc laikraksta lūguma centās noskaidrot šāda uzņēmuma eksistences faktu, tādu atrast neizdevās.

Gan uz iepakojuma, gan mājas lapā atrodamas atsauces uz dažādu institūciju atļaujām šādu produktu ražot un izplatīt Ukrainā un Krievijā, taču par Latvijas tirgu ziņu nav. Medicīnisko ierīču reģistrā LATMED, kur tiek reģistrētas medicīnas ierīces, Ukrainas veselības amulets Bioaktivators nav reģistrēts.

Preparātam ir arī sava mājaslapa internetā, kur norādīts, ka Kijevas teritorijā tas ar piegādi maksā 127 grivnas, kas pēc Latvijas Bankas noteiktā kursa ir 8,67 lati. Savukārt Latvijā produktu tirgo par 30 lati gabalā, bet kopā ar maisiņu, kurā to ievietot, tas maksā 32 lati.

Bioaktivatora izplatītāji prezentācijas Rīgā rīkoja trīs dienas, iepriekš ievietojot sludinājumus preses izdevumos. 19., 20. un 21. janvārī Rīgā notika četras prezentācijas dienā - divas kinoteātra Rīga Mazajā zālē, pa vienai Kultūras un atpūtas centrā Imanta un Garkalnes novada domē.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!