Kā vienu no Latvijas radio (LR) finansiālo grūtību risinājumiem ilgtermiņā satiksmes ministrs Ainārs Šlesers (LPP/LC) redz radio un Latvijas televīzijas apvienošanu vai arī radio piederošās ēkas Vecrīgā pārdošanu. To viņš paziņojis piektdien, tiekoties ar LR vadītāju Dzintri Kolātu, sestdien ziņo laikraksts "Diena".
Ministrs noliedza iespēju radio zaudējumus izlīdzināt no Latvijas Valsts radio un televīzijas centra uzkrājumiem. Viņaprāt, finansējums radio jārod no valsts budžeta.

Apmaiņā pret palīdzības sniegšanu koalīcijas padome, kas pirmdien lems par radio situāciju, vēlēšoties dzirdēt skaidrojumu, kā radio ir nonācis šādās finanšu grūtības. LR parādi ir sasnieguši jau 0,8 miljonus latu, un kā iespējamos risinājumus radio glābšanai Kolāts nosaucis darbinieku atlaišanu, algu apcirpšanu un apraides tīkla samazināšanu.

Jau ziņots, ka Nākamās nedēļas sākumā Kolātam plānota tikšanās koalīcijas padomes sēdē, kurā LR būs jāsniedz informācija par aktuālajiem jautājumiem, akūtajām problēmām un ceļiem, kā arī jāsniedz atbildes par to, kādu risinājumu redz LR.

Kolāts par LR ģenerāldirektora pienākumu izpildītāju tika izvēlēts pēc tam, kad līdzšinējais Latvijas Radio ģenerāldirektors Aigars Semēvics paziņoja par atkāpšanos no amata, kad atklājās, ka radio ir milzīgas finansiālas grūtības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!