Iekšlietu ministrija (IeM) izsolē pārdos robežkontroles punktus, kuri pēc pievienošanās Šengenas līguma zonai vairs nav nepieciešami ne Valsts robežsardzei, ne arī citām valsts iestādēm un kapitālsabiedrībām.
Izsoles rīkošanu otrdien atbalstīja valdība.

Izsolē tiks pārdoti zemesgrāmatā uz valsts vārda ierakstīti nekustamie īpašumi, kas atrodas Latvijas-Igaunijas un Latvijas-Lietuvas pierobežas joslā.

Divi no izsolāmajiem īpašumiem ir "Ainažu robežkontroles punkts", un tie atrodas Limbažu rajonā, Ainažu lauku teritorijā. Nekustamo īpašumu sastāvā ir 18 būves - vienstāvu administratīvā ēka ar puspagrabu 701 kvadrātmetra platībā, saimniecības ēka 76 kvadrātmetru platībā, sūkņu māja, nojume ar 850 kvadrātmetru lielu apbūves laukumu, divas robežsargu posteņu ēkas, četri kontroles paviljoni un citi robežkontroles punkta vajadzībām būvēti objekti.

Trešais izsolāmais īpašums ir "Ruiču muitnīca" Valmieras rajona Ramatas pagastā. Tas sastāv no dzīvojamās mājas 84 kvadrātmetru platībā, kūts 95 kvadrātmetru platībā, diviem šķūņiem 75 kvadrātmetru kopplatībā un desmit kvadrātmetru lielas pirts.

Savukārt ceturtais objekts, kuru plānots pārdot izsolē, ir nekustamais īpašums "Omuļi" Valkas rajona Ērģemes pagastā. Uz minētā zemesgabala uzbūvētā robežpārejas punkta ēka 31 kvadrātmetra platībā un šķūnis gandrīz 12 kvadrātmetru platībā.

Neviens no izsolē pārdodamajiem īpašumiem nav iznomāts vai nodots patapinājumā, teikts otrdien valdībā pieņemtā rīkojuma paskaidrojuma rakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!