Februāra beigās vai martā darbu sāks jauns portāls projekta "Pasaules siena" dalībniekiem, informēja viens no projekta autoriem Ansis Līpenītis.
Jaunais portāls neaizstās līdzšinējo projekta mājaslapu, bet būs paredzēts tam, lai tā dalībnieki varētu veidot atgriezenisku saiti ar šo projektu. "Citādi patlaban cilvēki iesaistās, bet ar laiku aizmirst par projektu, kas ir pagaidām lielākais mīnuss," atzīst projekta autors, uzsverot, ka šādu portālu bijis plānots publicēt jau pērnā gada nogalē.

Kopš 2008.gada septembra reģistrācija projektā ir bezmaksas un, kā norāda Līpenītis, cilvēki joprojām turpina tajā reģistrēties. Savukārt iepriekš reģistrētajiem projekta dalībniekiem ļauts izvēlēties, vai tie vēlas naudu ziedot projektam, labdarībai vai saņemt atpakaļ.

Projekta autors Ģirts Cēlājs pastāstīja, ka pagaidām tikai 1000 no aptuveni 5000 par maksu reģistrētajiem projekta dalībniekiem paziņojuši, ko vēlas izdarīt ar projektā ieguldīto naudu. No tiem aptuveni 70% nolēmuši šos līdzekļus ziedot projekta attīstībai, 15% vēlējušies naudu saņemt atpakaļ, bet vēl 15% - ziedot naudu Latvijas Sarkanajam Krustam.

Atbildes no pārējiem projekta dalībniekiem tiks gaidītas līdz februāra beigām. Tad atlikusī nauda tiks ziedota Latvijas Sarkanajam Krustam, kā tas iepriekš bijis paredzēts, norāda Cēlājs.

Projekts būtiski mainījis koncepciju, ne tikai ieviešot bezmaksas reģistrācijas iespēju, bet arī nolemjot parka izveides vietu noteikt pēc reģistrēto projekta dalībnieku balsojuma. Tāpat arī tiek apsvērta iespēja mainīt projekta juridisko formu no SIA un biedrību ar mērķi nodrošināt projekta juridisko un mantisko piederību un pārvaldes iespējas plašākai sabiedrībai.

Turpmāk projekta attīstīšanas izmaksas tiks finansētas no autoru ieguldījumiem, ienākumiem no sertifikātu iegādes, projekta dalībnieku brīvprātīgiem ziedojumiem un reklāmas ieņēmumiem sociālajā portālā. Savukārt parka izveide tiks finansēta no projekta ienākumu uzkrājuma un piesaistot investorus.

Projekta dalībnieku skaitam sasniedzot vienu miljonu, tiks sākts balsojums par valsti, kurā būvēt parku. Balsojumam noslēdzoties, projekta vadība piedāvās atbilstošu teritoriju vienā no piecām valstīm.

Balsojumā varēs piedalīties tikai projekta dalībnieki. Katra projekta dalībnieka balsi matemātiski koriģēs, lai skaitliski mazāko valstu iedzīvotāju balsojumiem būtu vienāds spēks ar lielākajām valstīm. Piemēram, ja vienā valstī dzīvo 100 iedzīvotāji un citā valstī 200 iedzīvotāji, tad valstī, kurā ir mazāks iedzīvotāju skaits, iedzīvotāja balsojumam būs apmēram divas reizes lielāks svars.

Jau ziņots, ka projekta "Wall of the World" gaitā paredzēts uzbūvēt 47 hektārus lielu parku, kurā granīta sienās būs iegravēti 65 miljonu pasaules iedzīvotāju personas dati. Cilvēki no visas pasaules var reģistrēties savu datu iegravēšanai, apmeklējot projekta mājaslapu "www.walloftheworld.org". Katrs cilvēks reģistrējoties vienlaikus nobalso par "Wall of the World" kā astoto pasaules brīnumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!