Fonda "ziedot.lv" uzsāktā labdarības programma "Mīļā auklīte" palīdzēs tām Latvijas ģimenēm, kurās aug bērni ar īpašām vajadzībām, informēja programmas vadītāja Inese Danga.

Palīdzības programma "Mīļā auklīte" ir dotēts auklīšu dienests, kas ļauj slimo bērnu vecākiem saņemt daļēji dotētas auklītes pakalpojumu vismaz vienu dienu nedēļā. Šo laiku mamma varēs izmantot pēc saviem ieskatiem, piemēram, apmeklēt savu ārstu, veikalu, doties kaut kur kopā ar citiem bērniem, kuri ir veseli, vai darīt citas lietas, kuras kopā ar bērnu invalīdu nav paveicamas, skaidro Danga.

Latvijā ir daudz ģimeņu, kurās aug bērni ar kustību vai intelektuālās attīstības traucējumiem, kā arī bērni, kas cieš no smagām slimībām. Šo bērnu vecākiem ikdiena nav viegla, jo parasti šādā situācijās viens no vecākiem nevar strādāt, visu laiku pavadot kopā ar slimo bērnu.

Sāpīga problēma ir arī ģimeņu veselie bērni, kuriem vecāki vienkārši fiziski nespēj veltīt nepieciešamo uzmanību. No valsts atbalsts vecākam, kurš kopj bērnu invalīdu, ir tikai 150 lati mēnesī, kas parasti tiek izlietots zālēm, rehabilitācijai un pārtikai, uzsver Danga.

Akcijas laikā būs iespējams atstāt savu ziedojumu kastītēs, kas būs izvietotas Rēzeknē, Ogrē un Kuldīgā veikalos "Selver". Katrā veikalā saziedotā nauda palīdzēs kādai attiecīgajā pilsētā vai rajonā dzīvojošai ģimenei, kuras aprūpē ir slims bērniņš, stāsta "Selver Latvia" izpilddirektors Uldis Priekulis.

Drīzumā tiks atvērti "Selver" veikali Daugavpilī, Salaspilī un Aizkrauklē, kur arī būs iespēja ziedot un palīdzēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!