Pašlaik valstī nav plāna, kā iziet no krīzes, pirmdien intervijā Latvijas televīzijā teica valsts kontroliere Inguna Sudraba.
Sudraba uzsvēra, ka ne valdības partijām, ne opozīcijas partijām nav plāna, kā izvest valsti no krīzes. "Mēs šo plānu neredzam," intervijā teica Sudraba.

Pašlaik tiek īstenots Starptautiskā valūtas fonda vai Eiropas Komisijas plāns, kas ne vienmēr ir piemērots konkrētai situācijai, pārliecināta valsts kontroliere. Sudraba pārliecināta, ka nodokļu paaugstināšana nebija pareizs lēmums, jo tas izraisīja patēriņa un apgrozījuma kritumu.

Uz jautājumu, kāds būtu Sudrabas plāns šī brīža situācijā, valsts kontroliere atbildēja, ka vispirms izanalizētu situāciju un pārskatītu nodokļus. Kā nākamo soli Sudraba min nepieciešamību stabilizēt uzņēmējdarbību, lai tā nesamazinātos un arvien vairāk cilvēku nekļūtu par bezdarbniekiem. Viņa pārskatītu Eiropas Savienības programmas, lai atbalsta līdzekļi tiktu izlietoti uzņēmējdarbības stimulēšanai.

Sudraba tiek minēta, kā viena no iespējamiem premjera amata kandidātiem. Oficiāli viņa līdz šim nav uzrunāta ieņemt šo amatu, savu piekrišanu arī nav devusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!