No 1.maija atļauta makšķerēšana no laivām un citiem peldošiem transportlīdzekļiem visās ūdenstilpēs, izņemot Baltijas jūru un Rīgas jūras līci.
To paredz valdības pieņemtie grozījumi makšķerēšanas noteikumos.

Līdz šim bija aizliegta jebkura veida makšķerēšana, tostarp arī ar spiningu, no 16.aprīļa līdz 31.maijam no laivām un citiem peldošiem transportlīdzekļiem visās ūdenstilpēs, izņemot Baltijas jūru un Rīgas jūras līci, kā arī kanālos un caurtecēs, kas savieno ezerus ar upēm, ezerus un upes ar Baltijas jūru vai ar Rīgas jūras līci, kā arī savieno ezerus savstarpēji.

Tagad šis aizliegums būs spēkā no 1.marta līdz 30.aprīlim.

Tāpat grozījumi paredz, ka makšķerēšanas un zemūdens medību sacensību nolikums jāsaskaņo ar vietējo pašvaldību un Valsts vides dienestu, bet īpaši aizsargājamās dabas teritorijās - arī ar to administrāciju. Ja sacensības rīko nomātās ūdenstilpēs, sacensību nolikumu saskaņo arī ar ūdenstilpes nomnieku.

Noteikts, ka valsts aģentūra "Latvijas Zivju resursu aģentūra", ievērojot Zvejniecības likumu un zinātniskos ieteikumus, pēc saskaņošanas ar Zemkopības ministriju un Vides ministriju var noteikt īslaicīgus makšķerēšanas regulēšanas pasākumus.

Latvijas Zivju resursu aģentūra lēmumu par makšķerēšanas regulēšanas pasākumiem pirms tā stāšanās spēkā publicē laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" un attiecīgās administratīvās teritorijas vai apdzīvotās vietas laikrakstā, kā arī paziņo televīzijā un radio.

Tāpat noteikts, ka, noķerot iezīmēto zivi, zīmīte jānosūta Latvijas Zivju resursu aģentūrai Rīgā, Daugavgrīvas ielā 8.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!