Lai arī Rīgā jau iespējams iegādāties elektroniskās biļetes braucienam sabiedriskajā transpotrā un darbojas arī biļešu karšu nolasītāji, nauda par šiem braucieniem netiek novilkta, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā "Rīgas satiksme", norādot, ka jaunā sistēma sāks darboties tikai no 1.aprīļa, līdz ar to necietīs tie iedzīvotāji, kas nezināšanas dēļ jau tagad mēģina transportā norēķināties, izmantojot jauno sistēmu.

Lai arī šķietami iedzīvotāji ir norēķinājušies ar jauno e-talonu par braucienu - arī karšu nolasītājs sabiedriskajā transportā atbilstoši reaģē, nauda netiek noskaitīta, līdz ar to viņiem ir jāiegādājas parastās biļetes, informē uzņēmumā, norādot, ka "izmēģinājumi" līdz 1.aprīlim nemazinās kartē ieskaitīto naudu.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka pāreja uz e-talonu rada nepatīkamas situācijas Rīgas sabiedriskajā transportā. Pasažieriem trūkstot informācijas par jaunas sistēmas darbību, un vairākiem rīdziniekiem nācies pārdzīvot nepatīkamus momentus, kad jaunā sistēma šķietami akceptē iegādāto e-talonu, taču konduktori to vēl nevar pārbaudīt, draud ar policiju vai prasa pirkt papīra biļeti.

Kā portālu "Delfi" informēja kāda rīdziniece, viņai ceturtdien nācies nonākt visai nepatīkamā situācijā - tā kā sieviete nav sekojusi līdzi "Rīgas satiksmes" paziņojumiem, tad viņa nezināja, ka tikai no aprīļa - jeb nākamās nedēļas nogales Rīgas sabiedriskajā transportā varot sākt izmantot jaunos e-talonus. Sieviete iegādājusies viedbiļeti pieciem braucieniem, ko šķietami nolasījis sabiedriskajā transportā uzstādītais karšu lasītājs. Tomēr liels bija sievietes pārsteigums, kad tramvajā iekāpa kontrole un, draudot ar policiju, pieprasīja iegādāties papīra biļeti, jo e-taloni vēl nedarbojoties.

Ne sabiedriskajā transportā, ne viedkaršu tirdzniecības vietā sieviete neesot manījusi norādes, kad tieši jaunie e-taloni darbosies, turklāt karšu nolasītājs darbojies. "Tas ir pilnīgs bardaks," sašutusi bija rīdziniece, norādot, ka nav skaidrs, vai nauda no talona jau novilkta un vai viņa par braucienu nav samaksājusi divas reizes.

"Rīgas satiksme" par aptuveni 14 miljoniem latu plāno ieviest elektronisko norēķinu sistēmu Rīgas sabiedriskajā transportā. Lai arī "braucienu reģistrāciju treniņa nolūkā" var veikt jau tagad, "pilnvērtīga brauciena reģistrācija sāksies no 1.aprīļa", trešdien ziņoja "Rīgas satiksme".

 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!