Paredzot mērenu iebraucēju skaita pieaugumu vai pat kritumu Latvijā, nekustamo īpašumu konsultāciju kompānija "Colliers International" paredz tālāku kritumu vidējā gada viesnīcu numuru aizpildījumā, no kā visvairāk cietīs viesnīcas, kas atrodas mazāk izdevīgās vietās vai kuras pārvalda nepieredzējusi vadība.
Kā norāda "Colliers International", šādas viesnīcas patlaban veido 60% no trīszvaigžņu līdz pieczvaigžņu viesnīcu klāsta Rīgā. Savukārt vispāratzītām un profesionāli vadītām viesnīcām numuru aizpildījums saglabāsies stabils un augstā līmenī.

Pēc "Colliers International" datiem, vidējā numuru aizpildījuma likme 2008.gadā bija 43,5% Latvijā un 53,4% Rīgā. Salīdzinājumā ar citām Baltijas valstu galvaspilsētām vidējais numuru aizpildījums Rīgā pērn bijis lielāks nekā Tallinā, bet mazāks nekā Viļņā, kur šī likme bija 54,5%. Taču Tallinas viesnīcās pērn bijis gan ievērojami lielāks apmeklētāju skaits, gan arī viesnīcu numuru piedāvājums.

Izlīdzinājies arī viesnīcu cenu diapazons, samazinot cenu starpību un palielinot konkurenci, secinājuši eksperti. Šobrīd divvietīgs standarta numurs Rīgas pieczvaigžņu viesnīcās maksā no 99 līdz 250 eiro (69 līdz 175 latiem), četrzvaigžņu - no 65 līdz 175 eiro (45 līdz 122 latiem) un trīszvaigžņu viesnīcās - no 30 līdz 156 eiro (21 līdz 109 latiem).

Uzņēmuma pārstāvji arī uzskata, ka liela loma pieprasījuma palielināšanā pēc viesnīcu pakalpojumiem Rīgā un Latvijā būs tam, cik drīz un veiksmīgi tiks īstenota lidostas "Rīga" paplašināšana. Ja tā tiks pabeigta tuvāko piecu līdz septiņu gadu laikā un nākamās dekādes laikā sasniegs kapacitāti līdz 20 miljoniem pasažieru gadā, tiks veicināta tūrisma un viesnīcu biznesa attīstīšanās valstī, uzskata "Colliers International".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!