Rīgā šogad plānots atvērt trīs jaunus pašvaldības bērnudārzus, pastāstīja Rīgas domes Īpašuma departamenta preses sekretāre Liene Pētersone.
Īpašuma departaments šogad plāno veikt pašvaldībai piederošu bijušo izglītības iestāžu ēku renovāciju, kur pēc remontdarbu veikšanas darbu varētu uzsākt divi pašvaldības bērnudārzi. Papildus iepriekš minētajam turpinās darbs arī pie pavisam jauna pašvaldības bērnudārza būvniecības Ziepniekkalnā.

Šogad pēc Īpašuma departamenta pasūtījuma paredzēts veikt bērnudārza "Blāzmiņa" ēkas Skuju ielā 14 projektēšanu un renovāciju. Ēka ir sliktā tehniskā stāvoklī, pašlaik stāv tukša un neizmantota. Pēc renovācijas bērnudārzā varēs uzņemt 262 bērnus.

Šī bērnudārza sakārtošanas izmaksas ir 1,33 miljoni latu, tai skaitā arī pārejošais finansējums no 2008.gada.

Plānots par pirmsskolas izglītības iestādi pārbūvēt arī Kultūru vidusskolas bijušo ēku Viestura prospektā 57. Gan projektēšana, gan ēkas renovācija paredzēta šogad.

Pēc renovācijas bērnudārzs būs paredzēts 208 pirmsskolas vecuma bērniem. Renovācijas izmaksas būs 650 000 latu, kas ir finansējums vēl no 2008.gada.

Šī gada 1.septembrī ekspluatācijai tiks nodots arī pavisam no jauna celtais bērnudārzs Valdeķu ielā 58. Atbilstoši tehniskajam projektam bērnudārza ēkā būs rotaļu un guļamtelpas 235 pirmsskolas vecuma bērniem, kā arī telpas radošām un sporta nodarbībām. Bērnudārza teritorijā atradīsies astoņi spēļu laukumi, četras izbūvētas nojumes un dažāda vecuma bērniem atbilstoši aprīkots sporta laukums.

Bērnudārzs tiek celts ar Eiropas Savienības fonda līdzfinansējumu. Kopējā projekta realizācijas summa ir 4,2 miljoni latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!