Ministru Prezidents Valdis Dombrovskis (JL) atzinis, ka pašreizējās valdības veidošanas laikā koalīcijas partneris Tautas partija pieprasījusi ekspremjeram Aigaram Kalvītim (TP) labi atalgotu amatu, un tāpēc viņš pašlaik iecelts par “Lattelecom” padomes priekšsēdētāju.

Piektdien publicētajā intervijā “Latvijas Avīzei” Dombrovskis atzinis – “to, ka Kalvītim vajag labi atalgotu amatu, Tautas partija atklāti pateica jau valdības veidošanas laikā”.

Premjers skaidrojis, ka valdības koalīcijas veidošanas procesā "Jaunais laiks" ierosināja likvidēt valsts uzņēmumu padomes, arī to uzņēmumu, kuri valstij pieder daļēji, tajā skaitā "Lattelecom".

“Toreiz izdevās panākt, ka lielākajā daļā uzņēmumu padomes patiešām tika likvidētas, bet saglabājās lielajos un jaukta kapitāla uzņēmumos. Tur gan samazinājām padomēs izvirzīto pārstāvju skaitu. Bet uzņēmumu valdes locekļiem ievērojami samazinājām atalgojumu. Šajā virzienā esam gatavi iet tālāk,” klāstījis Dombrovskis.

Tai pat laikā viņš atzinis, ka “koalīcijas un Saeimas sastāvs ir tāds, kāds tas ir, tādēļ kompromisi jāmeklē. Tautas partijai par visām varītēm kaut kur vajadzēja iebīdīt Kalvīti, un viņi to izdarīja”.

“Ja mēs runājam principiāli, tad, zinot trekno gadu koalīcijas partiju darbības, mums vispār ar tām nevajadzētu runāt. Mēs izvēlējāmies pragmatiskāko ceļu. Lai kādas būtu Saeimā pārstāvētās partijas, "Jaunais laiks" tomēr ar tām runā,” skaidrojis premjers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!