Valsts prezidents Valdis Zatlers ir satraukts par “nekoleģiālo klimatu” Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM). Tikmēr premjers Valdis Dombrovskis (JL) uzsver, ka izglītības un zinātnes ministrei Tatjanai Koķei (ZZS) un ministrijas valsts sekretāram Marekam Gruškevicam (TP) tuvākajā laikā vajadzēs atrisināt sadarbības problēmas, pretējā gadījumā būs jālemj par turpmāku rīcību, jo pašreizējā situācija, pēc viņa vārdiem, “nav normāla”

Zatlers pēc tikšanās ar premjeru trešdien žurnālistiem atzina, ka viņu satrauc IZM notiekošais. Viņš uzsvēra, ka izglītības reformai jābūt izprotamai ikvienam Latvijas iedzīvotājam, lai viņi apzinātos, kādas izmaiņas gaidāmas un ko tā uzlabos. “To šobrīd nejūt”, sacīja Zatlers, norādot – "ja strīdas uz kapteiņa klāja, tad konflikti ir arī zemākos līmeņos".

Prezidents uzsvēra, ka viņš vēlētos redzēt komandas darbu šajā ministrijā, bet patlaban ir redzams konflikts, kas kaitē darbam.

Premjers pēc prezidenta sacītā atzina, ka „šeit ir problēmas”, un, ja tuvākajā laikā Koķe ar valsts sekretāru nevienosies par sadarbību, būs jādomā par turpmāku rīcību. Kā jaunu faktu domstarpībām IZM augstākajā līmenī, premjers minēja to, ka jau 13.maijā Gruškevics esot aizsūtījis Finanšu ministrijai priekšlikumu atlaižamajiem skolotājiem izmaksāt tikai pabalstu tikai vienas algas apmērā, lai gan par to vēl nebija panāktās vienošanās IZM vadībā.

Jau ziņots, ka nesaskaņas abu augstāko IZM amatpersonu – ministres Koķes un valsts sekretāra Gruškevica – sabiedrības uzmanības centrā nonāca aizvadītajā nedēļā. Abas amatpersonas pauda atšķirīgus aprēķinus, cik skolotāju tuvākajos mēnešos zaudēs darbu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!