Valdība, otrdien slēgtā sēdē lemjot par šā gada budžeta grozījumiem, plāno būtiski samazināt skolotāju atalgojumu, līdz minimālajai algai par vienu likmi, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Tāpat līdzekļu taupīšanas nolūkos paredzēts likvidēt piecus un sešus gadus veco bērnu apmācību, kā arī būtiski samazināt finansējumu sporta skolām.

Otrdien paplašinātajā Ministru kabineta ārkārtas sēdē ar Valsts prezidenta Valda Zatlera, sociālo partneru un koalīcijas partneru līdzdalību jau panāca vienošanos par budžeta samazināšanu par 500 miljoniem latu.

Atalgojuma fondu valsts pārvaldē paredzēts samazināt par vairāk nekā 120 miljoniem latu, un šodien tika nolemts izveidot krīzes darba grupu, kas meklēs, kur valsts pārvaldē ietaupīt vēl 40 miljonus latu. Noprotams, ka šī ir summa, kuru ietaupot izdosies panākt budžeta izdevumu samazināšanu par iecerētajiem 500 miljoniem latu.

Aģentūras LETA rīcībā neoficiālā informācija liecina, ka joprojām notiekošajā valdības sēdē aiz slēgtām durvīm plānots būtiski samazināt skolotāju atalgojumu.

Valdība arī ir nolēmusi no nākamā gada pāriet uz progresīvo ienākumu nodokli, bet līdz tam darbošoties pārejas modelis. Līdz ceturtdienai Finanšu ministrija (FM) sagatavos priekšlikumus par papildus nodokļu likmes piemērošanu augstākiem ienākumiem.

Vēl šogad ar nodokli neapliekamais ienākumu minimums tiks samazināts no 90 līdz 45 latiem, bet minimālo algu samazinās no 180 uz 140 latiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!